Hlavní obsah

Rosický se opět zranil, mimo hru může být až měsíc

LONDÝN

Fotbalový reprezentant Tomáš Rosický by mohl se zraněným tříslem chybět Arsenalu až měsíc. Český záložník nedohrál kvůli zdravotním problémům sobotní zápas se Stoke, v němž nastoupil v základní sestavě, ale v poločase musel střídat.

Článek

"Je z toho zničený a já zrovna tak," řekl kouč Arsenalu Arséne Wenger novinářům po utkání, v němž jeho tým zvítězil 2:0.

Přiznal, že zvažoval, zda má Rosického v sobotu poslat do hry poté, co odehrál ve středu celý zápas čtvrtfinále Ligového poháru s Manchesterem City. "Říkal jsem si, jestli to mám riskovat. Jestli je to tak důležitý zápas. A v poločase bylo zle," uvedl Wenger.

Podle dosavadní diagnózy věří, že Rosický nebude mimo hru déle než měsíc. "Ale jde o tříslo, takže uvidíme podle vyšetření ultrazvukem během 48 hodin, jak je to vážné. Může to být deset dní, ale také třikrát tolik," řekl Wenger.

Od Rosického letního návratu po osmnáctiměsíční pauze zaviněné zraněním podkolenní šlachy se francouzský kouč snažil českého fotbalistu zatěžovat postupně, přesto se devětadvacetiletý hráč dalších zdravotních potíží nevyvaroval. V srpnu ho potkalo svalové zranění, v říjnu měl problémy s kolenem a nyní čeká fotbalistu další herní výpadek. O to nepříjemnější, že Rosický zrovna jedná s Arsenalem o prodloužení smlouvy, která mu vyprší po sezóně.

"Je to začarovaný kruh. Tomáš nehrál rok a půl. Když se člověk vrátí, musí si tělo znovu zvyknout na tu zátěž, což není snadné. Pro nikoho," prohlásil Wenger a připomněl podobný osud chorvatského útočníka Eduarda, jenž se po stejně dlouhé pauze potýkal s podobnými komplikacemi.

Reklama

Související témata: