Hlavní obsah

Zmožený otec Rooney kvůli šlofíčku zmeškal losování mistrovství světa

LONDÝN/PRAHA

Otcovství je vyčerpávající. I pro profesionálního sportovce. Své o tom ví i anglický útočník Wayne Rooney, který kvůli své únavě prošvihl i losování základních skupin mistrovství světa, které se uskuteční příští rok v Jihoafrické republice. Rooney usnul vyčerpáním, spát v noci ho nenechá jeho měsíční synek Kai.

Článek

Musela to být bizardní situace. Wayne Rooney se probudí u svého hotelového televizoru, zjistí, že losování už dávno proběhlo, a tak vyběhne ze svého pokoje, zaklepe na dveře jednoho ze svých spoluhráčů z Manchesteru United a ptá se ho, s kým bude hrát Anglie na mistrovství světa v základních skupinách.

V pátek, kdy losování v Kapském městě proběhlo, byl Rooney společně se svými spoluhráči v Londýně, kde v sobotu Manchester United odehrál utkání na hřišti West Hamu United. „Spal jsem do deseti hodin. Pak jsme vlakem jeli do Londýna a na hotel jsem se vrátil v pět odpoledne," líčil Rooney deníku The Sun.

Čtyřiadvacetiletý útočník v poslední době málo spí. V pátek to byl přesně měsíc, co se mu narodil syn Kai a Rooney se mu jako správný otec věnuje. Dnem i nocí. I proto se reprezentační útočník cítí v poslední době velmi vyčerpaný.

Největšího soka vidí Rooney v USA

V den losování byl Rooney tak unavený, že neudržel otevřená víčka ani při sledování losování v televizi. „Položil jsem se do postele, abych se mohl dívat na losování a pak jsem usnul,“ popisoval páteční večer.

Od jednoho ze svých spoluhráčů se poté dozvěděl, že ve skupině C se Anglie střetne se Spojenými státy americkými, Alžírskem a Slovinskem, které postoupilo na úkor České republiky z kvalifikační skupiny.

„Byl to dobrý los. Viděl jsem hráče USA, když porazili Španělsko v Konfederačním poháru. To bude obtížný zápas,“ hodnotil Rooney los. „O Alžírsku nemám moc informací, ale jsem si jistý, že trenér (Fabio Capello - pozn. red.) nám jich před vzájemným zápasem sežene dost,“ zakončil Rooney.

Útočníkovi Manchesteru páteční šlofíček pomohl, v ligovém utkání se proti West Hamu se gólově prosadil a podílel se na výhře Manchesteru United 4:0.

Reklama

Související témata: