Hlavní obsah

Rosický může být v klidu, Wenger mu smlouvu v Arsenalu nabídne

LONDÝN/PRAHA

Fotbalista Tomáš Rosický může být v klidu. Trenér anglického Arsenalu Arséne Wenger prohlásil, že hodlá prodloužit kontrakt Malému Mozartovi, jehož stávající smlouva vyprší po sezóně. Rosického poslední dva roky provázejí častá zranění, a proto se diskutovalo, zda bude chtít londýnský tým s českým reprezentantem spolupráci prodloužit.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Tomáš Rosický může být klidný, Arséne Wenger mu nabídne novou smlouvu.

Článek

Rosický strávil na marodce dlouhých 18 měsíců při léčbě podkolenní šlachy. Nakonec musel podstoupit dvě operace a když se na trávníky konečně vrátil, měl další svalové potíže a problémy s kolenem. Mezi zraněnými hráči Arsenalu je i v současnosti. Ve víkendovém ligovém utkání proti Stoke byl střídán o poločase. Ukázalo se, že ho trápí poraněná třísla.

Trenér Wenger je však přesvědčen o tom, že se český štírek jednou vrátí na trávníky ve své bývalé formě. Proto jasně prohlásil, že s Rosickým i nadále počítá. „Zajímám se hlavně o kvality hráče, o jeho přístup a vůdčí schopnosti,“ řekl Wenger pro oficiální stránky aktuálně třetího klubu Premier League.

Rosický za svá zranění nemůže

„Není zodpovědný za to, co se mu stalo. Chci mu prodloužit kontrakt a dokázat mu, že umím být trpělivý. Myslím si totiž, že se dokáže vrátit do své bývalé formy,“ pokračoval Wenger.

Francouzský trenér také odhalil, jak dlouho bude Rosický jeho týmu ještě chybět. „Měl by se vrátit do deseti dnů. Nejedná se o vážné zranění,“ uklidnil všechny fanoušky Arsenalu.

„Byl mimo celých osmnáct měsíců a pro jeho tělo je návrat na trávníky velká změna. Teď mu musíme dopřát osm až deset dní klid, ale jednou bude hrát pravidelně a vrátí se do své bývalé formy,“ zopakoval na závěr Wenger.

Reklama

Související témata: