Hlavní obsah

VIDEO: Čech se zapsal vlastencem mezi střelce. I proto Chelsea s Evertonem jen remizovala

LONDÝN

Vlastním gólem se mezi střelce Premier League zapsal v šestnáctém dějství český gólman ve službách Chelsea Petr Čech. V duelu s Evertonem totiž hlavičkoval Saha, míč se odrazil od tyče do Čechových zad a putoval do sítě. A protože nešťastný gólman změnil směr střely, byla branka připsána jemu. Čech měl vůbec mizerný den, dostal ještě dva další góly a Chelsea nakonec s Evertonem jen remizovala 3:3. Přesto si vedení v tabulce pojistila, neboť Manchester United doma prohrál s Aston Villou.

Foto: Dani Cardona, Reuters

Brankář Chelsea Petr Čech se vlastním gólem zapsal v Premier League mezi střelce.

Článek

Hodně nešťastný začátek poznamenaný Čechovým vlastním gólem ovšem působil na Chelsea jako dopink. Za pouhých šest minut dokázali Drogba a Anelka skóre otočit a Everton po vyrovnané úvodní čtvrthodině ze hřiště úplně odešel. Přesto se mu podařilo paradoxně ještě do přestávky vyrovnat.

Sudí Dowd nastavil v první půli totiž pět minut a střídající Yakubu, který byl na trávníku teprve minutu, vstřelil druhou branku Evertonu. Pro Chelsea to byla studená sprcha, neboť v předchozích sedmi zápasech inkasovala doma jen jednou jedinkrát. Proto také přišel hned po půli další drtivý nápor, který po hodině hry zúročil Drogba.

Jenže Čechovu martyriu neměl být konec... Za čtyři minuty při vybíhání trestuhodně zavahál, Drogba při obranném zákroku trefil Francouze Sahu, od jehož hlavy putoval míč potřetí za Čechova záda. Chelsea pak až do konce útočila, ale čtvrtý gól už nepřidala, takže po sedmi vítězných zápasech doma poprvé ztratila.

Ďáblové padli s Aston Villou

Chelsea si i přes remízu pojistila první příčku v tabulce, neboť ve večerním šlágru prohrál Manchester United na Old Trafford s Aston Villou 0:1. Ve 21. min. totiž domácí obrana nepřikryla třiadvacetiletého Agbonlahora a ten vstřelil hlavou vedoucí gól hostů. Fergusonovi svěřenci si pak sice vynutili převahu, ale gól dát nedokázali, i když ve druhé půli se na trávníku objevil i autor hattricku z duelu Ligy mistrů ve Wolfsburgu Michael Owen. Ani on však amerického brankáře Friedela překonat nedokázal, Rooney na něho také nevyzrál, takže „rudí ďáblové“ nakonec doma senzačně prohráli. Aston Villa se v tabulce posunula už na třetí příčku.

Přestřelka i na Boltonu

Brankovou přestřelku přinesl i duel předposledního Boltonu s Manchesterem City. Domácí do přestávky dvakrát vedli, Citizens ovšem dokázali zásluhou Teveze a Richardse bleskově odpovědět. Osm minut po půli si však podruhé v zápase slovo 29letý Chorvat Klasnič, Bolton zase vedl a když musel v 65. minutě hostující Bellamy po druhé žluté ze hřiště, nahrávalo jim všechnno. Jenže Tevez dal i v oslabení druhou branku, takže Manchester City si odvezl za remízu 3:3 bod.

Figueroa dal gól z půlky

Fotbalisté Wiganu remizovali na hřišti Stoke 2:2. Wigan dvakrát v utkání vedl, hráči Stoke však vždy vyrovnal. Hostující Wigan nedokázal v závěru proměnit pokutový kop, fanoušky však potěšil Maynor Figueroa, který vstřelil branku z vlastní poloviny hřiště.

Překvapením 16. kola Premier League je porážka čtvrtého Tottenhamu doma s Wolverhamptonem, který dosud figuroval u dna tabulky až na 18. příčce. O šokující výhru hostů se přitom postaral už ve 3. minutě Doyle. Pak sice Tottenham vytrvale útočil, ale nedokázal ani vyrovnat.

Portsmouthu se to naopak na Sunderlandu povedlo v poslední minutě. Kaboul dal gól a vzápětí byl po druhé žluté kartě vyloučen.

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Anglická fotbalová liga - 16. kolo:
Stoke - Wigan 2:2 (37. Tuncay Sanli, 74. Shawcross - 15. Boyce, 72. Figueroa), Birmingham - West Ham United 1:0 (52. Bowyer), Bolton - Manchester City 3:3 (12. a 53. Klasnič 2, 44. Cahill - 28. a 77. Tevez 2, 45. Richards), Burnley - Fulham 1:1 (60. Elliott - 50. Zamora), Chelsea - Everton 3:3 (17.a 60. Drogba 2 a 23. Anelka - 12. Čech vlastní, 45. Yakubu, 64. Saha), Hull - Blackburn 0:0, Sunderland - Portsmouth 1:1 (23. Bent - 90. Kaboul), Tottenham - Wolverhampton 0:1 (3. Doyle), Manchester United - Aston Villa 0:1 (21. Agbonlahor).

Reklama

Související témata: