Hlavní obsah

VIDEO: Ruský car Aršavin pomohl Arsenalu parádním gólem vyloupit Liverpool

Ruský car Andrej Aršavin rozhodl o vítězství Arsenalu v ostře sledovaném duelu šestnáctého kola Premier League na půdě Liverpoolu. Ve chvíli, kdy se pomalu začala naplňovat hodina strhující bitvy na Anfield Road, se totiž dostal do první velké šance a nechytatelnou bombou od tyče do sítě překonal domácího brankáře Reinu. Arsenal nakonec vyhrál 2:1, v tabulce se posunul na třetí příčku, přičemž na Chelsea a Manchester United má zápas k dobru.

Článek

Prestižní bitva Liverpoolu s Arsenalem nabídla dva zcela rozdílné poločasy. V prvním měli navrch domácí, kteří mohli jít do vedení už ve 12. minutě, ale Torres, jenž se o zranění vrátil do sestavy, obrovskou šanci spálil. Vzápětí pak byl sudí Webb k hostům nanejvýš milosrdný, neboť po faulu Gallase na Gerrarda mohl klidně penaltu odpískat.

Liverpool se ale přece jen vedoucí branky dočkal, neboť brankář Arsenalu Almunia trestný kop jen vyrazil a Nizozemec Kuijt pohotově propálil obranný val před sebou a skóroval. Zdálo se, že domácí prolomí smolnou sérii a po dvou měsících na Anfield Road konečně vyhrají.

Nepovedená první půle měla za následek pořádný poločasový průvan v kabině. "Trenér Wenger na nás křičel tak, jak jsem ho ještě nezažil. Byl hodně naštvaný a říkal nám, že si nezasloužíme nosit dres Arsenalu. A podle mě měl pravdu. V druhé půli jsme mu ale ukázali, že si ho zasloužíme," prozradil detaily z kabiny kapitán Césc Fábregas.

Po přestávce  bylo skutečně všechno jinak. Arsenal se vrátil na hřiště jako vyměněný, ovládl hru a během necelé čtvrthodiny otočil skóre. Nešťastník Johnson mu k tomu dopomohl, neboť si dal vlastní gól, ruský kanonýr Aršavin pak letošním šestým gólem v Premier League zkázu Liverpoolu dovršil. Mimochodem - Aršavinovi se proti Liverpoolu mimořádně daří. Když loni Arsenal remizoval na Anfield Road 4:4, dal všechny čtyři góly.

Arsenal se díky třem bodům z Anfield Road posunul v tabulce na třetí příčku za Chelsea a Manchester United, na které ztrácí šest, resp. tři body, ale má jeden zápas k dobru. Liverpool, jenž z posledních patnácti soutěžníc zápasů vyhrál jen tři, zůstal v tabulce sedmý. Na vedoucí Chelsea ale ztrácí už 13 bodů.

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Anglická Premier League - 16. kolo:
Liverpool - Arsenal 1:2 (41. Kuijt - 50. Johnson vlastní, 58. Aršavin).

Reklama

Související témata: