Hlavní obsah

Čech se zlobí na fanoušky Chelsea, nechápe jejich bučení

LONDÝN/PRAHA

Zklamaný z reakce vlastních fanoušků je brankář londýnské Chelsea Petr Čech. Reprezentační jedničku příznivci naštvali tím, že po sobotní remíze 3:3 s Evertonem své oblíbence vyprovázeli bučením a pískotem. „Hodně mě překvapilo, nechápu to,“ uvedla opora Blues.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Brankář Chelsea Petr Čech

Článek

Čech se nechal po zápase slyšet. „Byl jsem hodně překvapený, když jsem slyšel bučení a pískot. Byla to naše domácí první remíza v Premier League v sezóně, vždyť jsme na Stamford Bridge porazili Liverpool, Manchester United i rozjetý Tottenham!“ cituje brankáře deník Telegraph.

„Podívejte se na naše domácí zápasy v lize, Champions League i Carling Cupu. Na všechna ta čistá konta a nastřílené góly,“ dodává v Sunu gólman, podle kterého by mu góly neměly být vyčítány. „Prohráli jsme hodně hlavičkových soubojů. Ale nejde o individuální zodpovědnost při těchto akcích. Je to kolektivní vina,“ myslí si „Čechíno“.

Chelsea poprvé v sezóně doma ztratila body, do víkendu na svém stadiónu sedmkrát zvítězila. Protože ale druhý Manchester United prohrál s Aston Villou, náskok svěřenců trenéra Ancelottiho na čele je tři body.

Jak si o víkendu vedli reprezentanti
Brankáři:
Petr Čech (Chelsea) - Blues sice zvýšili náskok na Manchester United, doma však poprvé nevyhráli a při remíze 3:3 s Evertonem si Big Pete připsal nešťastný vlastní gól.
Jaroslav Drobný (Hertha) - V duelu posledního celku bundesligy s prvním doma zase čaroval, víc než remíza 2:2 s Leverkusenem z toho však nevzešlo.
Obránci:
Zdeněk Grygera (Juventus) - V Bari, kde Stará dáma schytala na hřišti nováčka porážku 1:3, si nezahrál ani minutu.
Michal Kadlec (Leverkusen) - Po zranění kotníku se vrací na scénu, v Berlíně se při remíze 2:2 poprvé zase dostal do základní sestavy.
David Rozehnal (Hamburk) - Do vítězného duelu v Norimberku (4:0) nezasáhl.
Tomáš Sivok (Besiktas) - Hrál celý zápas a obhájce titulu podruhé za sebou remizoval, tentokrát 1:1 na hřišti Manisasporu.
Záložníci:
Tomáš Hübschman (Šachtar Doněck) - Jeho gólovou ránu sice brankář zneškodnil, přesto se dočkal výhry 2:1 nad Mariupolem.
David Jarolím (Hamburk) - Když ho v 80. minutě střídal exslávista Tavares, mohl si kapitán spokojeně vydechnout, že HSV konečně vyhrál a střelnicí v Norimberku (4:0) udržel kontakt se špicí.
Radoslav Kováč (West Ham) - V prohraném duelu v Birminghamu (0:1) si připsal 68 odehraných minut a žlutou kartu.
Marek Matějovský (Reading) - Znovu celý zápas řídil zálohu, jenže po domácí remíze 1:1 se Scunthorpe spadl jeho tým ve druhé lize opět na sestupové příčky.
Jaroslav Plašil (Bordeaux) - Výhra 1:0 v Lyonu se cení. Byl při ní od soupeře okopávaný jako píšťalička a v 63. minutě střídal.
Daniel Pudil (Genk) - V sestavě se drží i po změně trenéra, porážka 1:2 v Gentu však znamená stav nejvyššího sestupového ohrožení.
Tomáš Rosický (Arsenal) - Je zraněný, takže k cenné výhře 2:1 v Liverpoolu pomoci nemohl.
Útočníci:
Michal Papadopulos (Heerenveen) - Po střelecké erupci teď pár zápasů zase mlčí, i proto si mužstvo připsalo domácí porážku 0:2 s Feyenoordem.
Václav Svěrkoš (Sochaux) - Na druhou část vítězného duelu s posledním Grenoblem (1:0) se jen koukal, protože ve 43. minutě byl kvůli svalovému zranění střídán.
Jiří Štajner (Hannover) - Na hřišti Mönchengladbachu se netrefil, jeho tým si však řekl o porážku 3:5 především třemi vlastňáky, což je historický rekord bundesligy...

Reklama

Související témata: