Hlavní obsah

Trenér Chelsea Ancelotti odmítl, že by chtěl Čecha nahradit Greenem

PRAHA

Neotřesitelná pozice jedničky v bráně londýnské Chelsea měla pro gólmana Petra Čecha možná už brzy být minulostí. Britský deník Daily Express totiž v úterý informoval, že se po sérii průměrných výkonů českého brankáře vedení Blues začalo vážně zajímat o strážce svatyně West Hamu Roberta Greena. Spekulace odpoledne vyvrátil trenér Chelsea Carlo Ancelotti. "Není to pravda," řekl na tiskové konferenci Ital.

Článek

Čecha stále považuje za jednoho z nejlepších brankářů na světě. "Všichni v Chelsea mu věříme a každý z nás se domnívá, že máme nejlepšího gólmana na světě na té samé úrovni, jako jsou Buffon nebo Casillas. Je to velký profesionál a pořád si udržuje dobrou výkonnost," uvedl Ancelotti.

O Roberta Greena, který je v hledáčku také Sunderlandu a Aston Villy, se Chelsea začala výrazně zajímat v posledních dnech, kdy už vedení klubu pozvolna dochází trpělivost se špatnou obrannou hrou vedoucího týmu Premier League.

Zajímavostí je určitě fakt, že Blues z letošních 13 inkasovaných gólů v anglické nejvyšší soutěži obdržela hned 11 po standardních situacích. Kouč Carlo Ancelotti se zdráhá ukázat prstem na jediného viníka Petra Čecha.

"Nevím o tom, že by vázla komunikace. Podíval jsem se na statistiky a jen dva týmy dostaly pouze dva góly ze standardních situací, ostatní sedm, osm, devět, deset. Arsenal inkasoval desetkrát, to samé Liverpool. Každý tým má tenhle problém," odmítá potíže s komunikací Ancelotti.

Mladý Štěch ještě nedozrál

West Ham už se pomalu začal smiřovat s tím, že Greena v lednovém přestupním období ztratí, a tak už se také poohlíží po adekvátní náhradě. Manažer Kladivářů Gianfranco Zola zatím totiž nevidí, že by rezervní dvojice brankářů Marek Štěch a Peter Kurucz do Premier League dostatečně vyzrála.

Pokud by měl Green odejít do Aston Villy, pak by odtamtud mohl do West Hamu naopak putovat veterán Brad Friedel, nebo by se o pozici jedničky mohl rvát teprve devatenáctiletý Alex Smithies z Huddersfieldu.

Reklama

Související témata: