Hlavní obsah

Wolverhampton musí vysvětlit, proč hrál v Manchesteru s béčkem

Vedení anglické Premier League požádalo představitele Wolverhamptonu, aby vysvětlili, proč do úterního ligového utkání proti fotbalistům Manchesteru United nasadil trenér Mick McCarthy převážně náhradníky. Nováček soutěže utkání na hřišti jasného favorita prohrál 0:3 a klesl do sestupové zóny.

Foto: Phil Noble, Reuters

Fotbalisté Manchesteru United se radují - ilustrační fotografie.

Článek

Kouč McCarthy udělal pro duel na Old Trafford deset změn oproti poslednímu zápasu, v němž Wolves nečekaně vyhráli 1:0 na hřišti Tottenhamu. V sestavě zůstala pouze americká brankářská jednička Marcus Hahnemann.

Na složení svého týmu reagovali naštvaně fanoušci, kteří se na zápas do Manchesteru vydali, a během zápasu skandovali "Chceme zpátky své peníze", "Kde je náš první tým?" a "42 liber za koukání na náhradníky".

McCarthy přiznal, že šetřil klíčové hráče před nedělním utkáním s Burnley, v němž bude mít jeho mužstvo mnohem větší šanci na zisk důležitých bodů. "Chápu reakci fanoušků a věděl jsem, že tyto otázky přijdou. Ale má rozhodnutí budou posuzována podle toho, jestli se udržíme v Premier League," uvedl irský trenér.

Pravidlo Premier League E20 určuje, že kluby jsou povinny nasazovat do všech zápasů nejsilnější možnou sestavu. Mluvčí soutěže nicméně v úterý uvedl, že je složité toto pravidlo vyžadovat, protože většina trenérů často sestavy mění.

Reklama

Související témata: