Hlavní obsah

Liverpool hledá spasitele. Stane se jím Van Nistelrooy?

Fotbalový Liverpool stále marně hledá cestu z hluboké krize, do níž se v podzimní části slavný klub propadl. V anglické lize padá tabulkou, Liga mistrů pro něj skončila už po základní skupině. Pod koučem Rafaelem Benitezem se houpe židle, a tak hledá spasitele. Možná už ho našel, Liverpool má zachránit pozapomenutý střelec Realu Madrid Ruud van Nistelrooy.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Útočník Ruud van Nistelrooy na reprezentačním tréninku

Článek

Liverpoolští si dělají na nizozemského ostrostřelce velký zálusk a chtějí ho získat na šestiměsíční hostování z Realu již v lednovém přestupovém termínu. To bývalému útočníkovi Manchesteru United vyhovuje, rád by si zapakoval a vypadl ze španělské metropole, kde nedostává příliš šancí a marní čas na lavičce náhradníků.

Vysedávání se Van Nistelrooyovi vůbec nehodí do krámu, neboť právě nyní se rozhoduje o složení nizozemské reprezentace pro mistrovství světa v Jižní Africe a na někdejšího obávaného kanonýra není příliš vidět. A to vše v době, kdy už se vylízal ze zdravotních trablů s kolenem... Jenže konkurence Raúla, Cristiana Ronalda, Kaká, Higuaina či Karima Benzemy na San Bernabeu je opravdu vražedná.

V Liverpoolu by si naopak Nizozemec polepšil, klub zoufale potřebuje další palebnou sílu k Fernandu Torresovi, aby oživil uvadající sezónu. Jeho přesun jinam se nyní může zadrhnout pouze na faktu, že Real by hráče raději prodal a naopak Liverpool si chce Nizozemce jen na čas vypůjčit. Záleží tak na Benitezovi, zda se mu podaří přesvědčit krajany ve vedení španělského velkoklubu, aby mu vyšli vstříc a pustili hráče na hostování.

Ve hře o Van Nistelrooye jsou i další dva anglické kluby, hovoří se o zájmu Arsenalu a Blackburnu, sám hráč však nejvíce šilhá po liverpoolském dresu.

Reklama

Související témata: