Hlavní obsah

Chelsea s předposledním West Hamem jen remizovala, vede o čtyři body

LONDÝN/PRAHA

Jen bod si z londýnského derby na hřišti West Hamu odvážejí fotbalisté Chelsea. Lídr Premier League má na čele čtyřbodový náskok před Manchesterem United, Kladiváři se o bod vzdálili poslednímu Portsmouthu. Domácí poslal v neděli do vedení proměněnou penaltou Diamanti, také z pokutového kopu vyrovnal Lampard.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Brankář Chelsea Petr Čech

Článek

Chelsea mohla na čele soutěže jít do šestibodového trháku, zápas 18. kola ale do vítězného konce nedotáhla. Petra Čecha v její brance překonal ve 45. minutě Alessandro Diamanti, který potrestal faul Ashleyho Colea v pokutovém území.

Favorit se dočkal vyrovnání po hodině hry, kdy sudí zákrok Upsona na Sturridge posoudil jako penaltový. Opora Chelsea Frank Lampard musel penaltu kopat třikrát, pokaždé totiž ostatní fotbalisté vběhli do pokutového území. Anglický reprezentant zachoval chladnou hlavu a srovnal. Další šance už Chelsea nevyužila, Čech se blýskl v předposlední minutě po ofsajdové hlavičce Franka.

Wolverhampton vyhrál důležitý duel proti Burnley

Důležitý krok k záchraně udělali v neděli fotbalisté Wolverhamptonu. Ti v 18. kole Premier League porazili Burnley 2:0 a svého soupeře bodově dotáhli.

Vlci šetřili v týdnu síly, proti Manchesteru United nastoupili náhradníci. Taktika se kouči McCarthymu vyplatila, záchranářský duel jeho svěřenci zvládli s bravurou. Do vedení je v 15. minutě poslal Milijaš, po přestávce zvýšil Doyle.

Everton remizoval 1:1 s Birminghamem, který tak po pěti výhrách v řadě jen remizoval. Přesto poskočil na 7. místo.

Anglická liga, 18. kolo:
Wolverhampton - Burnley 2:0 (15. Milijaš, 50. Doyle), Everton - Birmingham 1:1 (5. Biljaletdinov - 22. Larsson), West Ham - Chelsea 1:1 (45. z pen. Diamanti - 61. z pen. Lampard).

Reklama

Související témata: