Hlavní obsah

VIDEO: Lampard dal tři penalty, platil ale jen jeden gól

LONDÝN

Hvězda Chelsea Frank Lampard má nervy jako špagáty. V utkání 18. kola anglické fotbalové ligy s West Hamem to naplno ukázal, když ho nerozhodila skutečnost, že musel zahrávat penaltu hned natřikrát. Každý ze tří pokusů však proměnil a mohl se nakonec radovat z gólu, který pro londýnský klub znamenal bod za remízu 1:1.

Článek

Rozhodčí Mike Dean nechal pokutový kop opakovat. Ačkoliv svěřenci Carla Ancelottiho proti verdiktu mohutně protestovali, samotný exekutor Lampard zachoval chladnou hlavu a splnil úkol - jednoduše každou penaltu poslal bezpečně do sítě. Po třetím zásahu do černého byl už i sudí Dean spokojen a gól uznal.

„Popravdě, raději bych se tomu vyhnul, zvlášť když jsem před pár týdny proti Manchesteru City penaltu nedal. A teď jsem ji musel dát třikrát. Je fajn pocit, když vidíte míč v síti, oddechnete si, jenže když pak musíte jít na penaltu znovu, začnete přemýšlet, co se může pokazit,“ uvedl Lampard pro stanici Sky Sports. „Raději zahrávám penaltu proti gólmanovi, kterého neznám, ovšem s Greenem se známe z reprezentace. I z toho důvodu to bylo těžší,“ dodal.

Zajímavostí zápasu bylo i setkání gólmanů, o nichž se v souvislosti s Chelsea v posledních dnech hodně hovořilo. Zmiňovaný Robert Green z West Hamu se objevil ve spekulacích médií jako možný konkurent Petra Čecha v brance Chelsea, to však později trenér Carlo Ancelotti dementoval. Jejich duel skončil nerozhodně, když oba inkasovali jen z penalty.

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Reklama

Související témata: