Hlavní obsah

Terry měl vydělat na exkurzi po tréninkovém centru Chelsea, klub to vyvrací

PRAHA

Za svým kapitánem stojíme! Vedení fotbalové Chelsea se zastalo svého lídra Johna Terryho, který měl za nemalou částku nezvaným lidem umožnit exkurzi do uzavřeného zázemí klubu. „John Terry neudělal nic špatného. Věřím mu já, hráči i lidé z klubu,“ brání svého svěřence kouč Blues Carlo Ancelotti.

Článek

Britský týdeník News of the World přišel v neděli s informací, že kapitán Blues Terry inkasoval deset tisíc liber (téměř 300 tisíc korun) od utajeného novináře, aby umožnil „turistům“ přístup do veřejnosti uzavřených prostor zázemí londýnského velkoklubu. Dva tisíce liber bylo určených pro prostředníka, zbylé peníze měly údajně putovat na charitativní fond.

O celé záležitosti prý neměl mít podle zmiňovaného týdeníku kouč Blues Carlo Ancelotti ani tušení. Vedení klubu se však za svého zkušeného stopera postavilo s tvrzením, že neudělal nic neoprávněného. Připustilo však, že se bezpečnostní opatření budou muset zpřísnit.

„Během roku Chelsea FC přivítá na své půdě mnoho návštěvníků. Většina z nich je tvořena sponzory, různými partnery z charity a fanoušky,“ poznamenal mluvčí londýnského klubu pro Press Association. „Hráči v těchto návštěvách hrají samozřejmě velkou roli, přičemž vůdčí osobou je bezesporu John Terry,“ dodal.

Trenérovo zastání

„John také organizoval návštěvy pro rodiny s nemocnými dětmi. S ohledem na v neděli zveřejněné video jsme přesvědčeni, že si John ani v jednom okamžiku neřekl o peníze za tuto návštěvu,“ poznamenal ještě mluvčí Chelsea.

Za svého svěřence se postavil i samotný trenér týmu Ancelotti. „John Terry neudělal nic špatného. Věřím mu já, hráči i lidé z klubu,“ řekl italský stratég na lavičce Blues. „Tato situace nenaštvala ani mě, ani Johnyho. Řekl mi, že se ničeho zlého nedopustil a já jsem to přijal,“ řekl Ancelotti poté, co jeho svěřenci v neděli uhráli jen remízu 1:1 na půdě předposledního West Hamu.

Reklama

Související témata: