Hlavní obsah

Ancelotti: Chelsea v lednu posilovat nebude, jinak jdu do naha

LONDÝN

Trenér fotbalové Chelsea Carlo Ancelotti slíbil, že pokud v zimním přestupním termínu koupí nějakou posilu, oběhne nahý hřiště v tréninkovém areálu. Italský kouč během celého podzimu tvrdil, že nemá v plánu kupovat nové hráče, i když se bude muset celý leden obejít bez Drogby, Essiena, Obiho Mikela a Kaloua, kteří budou reprezentovat na africkém šampionátu v Angole.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Trenér fotbalistů Chelsea Carlo Ancelotti

Článek

Málokdo však jeho slovům věřil, protože jako trenér AC Milán často vodil média za nos, což sám přiznal ve své autobiografii, která vyšla v létě. V poslední době se spekulovalo o tom, že chce přivést na Stamford Bridge argentinského útočníka Sergia Agüera z Atlétika Madrid, ale Ancelotti trvá na svém.

"V žádném případě nekoupíme nikoho nového do útoku. A jestli ano, poběžím nahatý sněhem kolem hřiště," žertoval padesátiletý kouč v pátek s novináři.

Náhradu za africké opory chce Ancelotti najít v současném kádru lídra Premier League. "Nepotřebujeme nikoho kupovat. Věříme Fabiu Borinimu i Danielu Sturridgeovi. Budou mít šanci v lednu předvést své kvality," řekl Ancelotti. "Jediným problémem u nich je věk, jsou mladí. Musíme mít odvahu je postavit. Je správné dát jim šanci. Nejde o žádný risk, protože oni na to mají," prohlásil.

Osmnáctiletý Ital Borini se v letošní sezóně objevil jen ve čtyřech ligových zápasech a odehrál vždy jen pár minut. O dva roky starší Sturridge nastoupil třikrát.

Reklama

Související témata: