Hlavní obsah

Čech narazil hlavou do tyče, Kováčův gól pomohl k výhře nad Portsmouthem

LONDÝN

Nepříjemný moment prožil ve vánočním utkání anglické fotbalové ligy brankář Chelsea Petr Čech, který musel být ošetřen poté, co se udeřil hlavou do tyče. Zápas na hřišti Birminghamu dochytal a pomohl vedoucímu týmu tabulky získat bod za remízu 0:0. Obránce West Hamu Radoslav Kováč přispěl gólem k vítězství svého klubu nad Portsmouthem.

Foto: Darren Staples, Reuters

Brankář fotbalové Chelsea Petr Čech

Článek

Čech v 61. minutě zasahoval proti trestnému kopu Sebastiana Larssona z 25 metrů. Dobře umístěnou ránu zneškodnil leopardím skokem, ale narazil přitom hlavou do tyče. Náraz ztlumila helma, kterou český reprezentant nosí od těžkého zranění hlavy z října 2006, kdy mu v utkání s Readingem Stephen Hunt prorazil kolenem lebku.

Čech vypadal otřeseně, ale v zápase pokračoval a udržel deváté čisté konto v tomto ročníku Premier League. V závěru byl ošetřován i domácí brankář Joe Hart, jenž si odnesl krvavý šrám ze střetu s kanonýrem Didierem Drogbou.

Hart zlikvidoval řadu šancí Chelsea, která nedala gól poprvé po 34 zápasech od dubnového souboje Ligy mistrů s Barcelonou, a měl velkou zásluhu na zisku cenného bodu. Při Alexově trestném kopu mu pomohlo břevno. Domácí mohli mít i všechny tři body, ale gól Christiana Beniteze v prvním poločase sudí neuznal kvůli ofsajdu.

V 89. minutě byl vyloučen po druhé žluté kartě Florent Malouda, ale na výsledku se nic nezměnilo. Chelsea ztratila body už třetí remízou z posledních čtyř zápasů a Manchester United může v neděli snížit její náskok na dva body. Birmingham potvrdil proti favoritovi výbornou formu, díky níž vybojoval v předchozích šesti utkáních pět vítězství a neprohrál už v deseti zápasech za sebou.

"Není to dobrý výsledek. Hráli jsme dobře a měli hodně šancí, ale brankář soupeře předvedl několik fantastických zákroků. Jsme nespokojeni s výsledkem, nikoli s výkonem. Oproti minulé remíze s West Hamem je patrné zlepšení," řekl trenér Chelsea Carlo Ancelotti.

Kováč vstřelil svůj druhý gól v anglické lize a v předposlední minutě zpečetil vítězství West Hamu nad domácím Portsmouthem 2:0. Český záložník pojistil důležitou výhru hlavičkou po volném kopu Luise Jimeneze, West Ham však dál zůstává v sestupovém pásmu.

Bolton nedokázal uhájit čisté konto ani v 17. zápase této sezony a je blízko k vyrovnání nechtěného rekordu Premier League, který drží Leicester City. Ten inkasoval pokaždé v prvních osmnácti zápasech ročníku 1994/95. Bolton při remíze 1:1 na hřišti Burnley dostal v součtu s minulou sezonou gól v 19 zápasech po sobě, což se mu v historii klubu nikdy nestalo.

Úspěšnou premiéru prožil na lavičce Manchesteru City trenér Roberto Mancini, jehož noví svěřenci porazili doma Stoke 2:0. O druhý gól se postaral argentinský útočník Carlos Tévez, který si připsal již šestý zásah v šesti prosincových zápasech.

Liverpool vyhrál teprve třetí ligový zápas z posledních devíti a proti Wolverhamptonu mu k výhře 2:0 pomohlo až vyloučení hostujícího obránce Warda z 53. minuty. Až poté si domácí góly Gerrarda a Benajuna zajistili tři body a trochu napravili dojem z nepovedeného podzimu. Během něj ztratili 27 bodů, tedy jen o jeden méně, než za celou minulou sezonu.

Anglie - 19. kolo
Birmingham - Chelsea 0:0, Fulham - Tottenham 0:0, West Ham United - Portsmouth 2:0 ((23. Diamanti, 89. Kováč), Burnley - Bolton 1:1 (56. Nugent - 29. M. Taylor), Manchester City - Stoke 2:0 (28. Petrov, 45.+3 Tévez), Sunderland - Everton 1:1 (17. Bent - 85. Fellaini), Wigan - Blackburn 1:1 (53. Rodallega - 30. McCarthy), Liverpool - Wolverhampton 2:0 (62. Gerrard, 70. Benajun).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články