Hlavní obsah

Chelsea je psychicky na dně, Buffon ani Akinfejev však Čecha nenahradí

Z posledních sedmi odehraných zápasů vyhráli fotbalisté londýnské Chelsea jen jeden jediný, v sobotu proti Birminghamu dokonce po čtyřiatřiceti utkáních nedali gól. Ze zmíněné statistiky stále vedoucího týmu anglické Premier League nemá hlavní kouč Blues Carlo Ancelotti pochopitelně příliš důvodů k radosti. „Na mužstvu je patrná ztráta sebevědomí,“ přiznal italský trenér na lavičce Chelsea.

Článek

V sobotu svěřenci kouče Ancelottiho v cestě za titulem opět klopýtli, když na půdě Birminghamu získali jen bod za bezbrankovou remízu. Blues tak nyní mají už jen dva body náskok na obhájce trofeje Manchester United.

„Myslím, že jsme trochu ztratili sebevědomí,“ citoval slova hlavního trenéra Chelsea Ancelottiho britský deník The Sun. „To je ale normální, když nepřicházejí výsledky. Musíme ale zachovat chladné hlavy. Může se přihodit, že v sezóně přijde těžší období, které se musí překonat,“ nenechává se rozhodit padesátiletý kouč.

Trenér Blues se také nechal slyšet, že cestu za vítězstvím v anglické nejvyšší soutěži jako procházku růžovou zahradou rozhodně nevnímá. „Myslím, že i ostatní týmy mají šanci stát se šampiónem. Těžko se dá teď ale odhadnout, které mužstvo to bude. Je před námi ještě dlouhá cesta a jsem si jistý, že se o vítězi bude rozhodovat až na konci sezóny,“ dodal.

Ani Buffon ani Akinfejev

„Až do zápasu proti Arsenalu jsme si vedli dobře. Teď jsme ale psychicky dole,“ přiznal Ancelotti. „Naposledy proti Birmanghamu jsme ale ukázali, že jdeme správnou cestou. Naším cílem je získat titul. V půlce soutěže se nacházíme na špičce tabulky,“ těší zkušeného trenéra.

Atmosféře v kabině Blues určitě nepomohly spekulace kolem údajného hledání náhrady za Petra Čecha. Ani on se totiž v časech nepovedených výsledků nevyhnul kritice. Hlavně pak za velké množství inkasovaných branek ze standardních situací.

Že by se ale na Stamford Bridge v dohledné době hlásil Buffon z Juventusu, Akinfejev z CSKA Moskva, či Llora z Lyonu, jak se v některých zahraničních médií objevilo, to v Chelsea vehementně popírají. „Je to absolutní nesmysl,“ řekl pro Sky Sports mluvčí klubu.

Reklama

Související témata: