Hlavní obsah

Rosický zůstává i nadále v Arsenalu, podepsal novou smlouvu

LONDÝN

Český fotbalový záložník Tomáš Rosický bude působit v anglickém Arsenalu i nadále. Devětadvacetiletý hráč v pondělí prodloužil s týmem smlouvu, jejíž délka nebyla zveřejněna. Stávající kontrakt mu měl vypršet na konci této sezóny. "Věřím, že jsme jen blízko k dosažení něčeho skvělého," prohlásil po podpisu kontraktu Rosický.

Článek

Rosický do londýnského týmu přišel v roce 2006 z Borussie Dortmund. V dresu Arsenalu nastřílel čtrnáct branek a vinou častých zranění odehrál jen 76 zápasů. „Velmi mě těší, že jsem mohl prodloužit smlouvu s Arsenalem. Poslední dva roky pro mě nebyly kvůli zranění jednoduché, ale po tomto podpisu cítím zase mnohem větší víru klubu v mou osobu,“ prohlásil Rosický pro klubový web krátce po podpisu smlouvy.

„Já skutečně věřím, že je toho ještě hodně, co mohu nabídnout klubu, svým spoluhráčům a všem fanouškům. Cítím se zde od svého příchodu před čtyřmi lety jako doma. A věřím, že jsme jen blízko k dosažení něčeho skvělého. Těším se na nadcházející měsíce, všichni doufáme, že budeme na konci sezóny oslavovat,“ dodal Rosický.

Francouzský trenér Arséne Wenger věří, že se Rosickému již budou vyhýbat zranění. O jeho talentu prý není pochyb. „Mluvil jsem už mnohokrát o Tomášově kvalitě a přínosu pro tým. A to nejen na hřišti, ale i mimo něj. Cítím, že tento nový kontrakt to zohledňuje. Tomáš je speciální talent a my jsme potěšení, že zahrnul do své budoucnosti i Arsenal," prohlásil Wenger.

Reklama

Související témata: