Hlavní obsah

Fergusonovi pije krev stoper Vidič, prý se nechal pobláznit Realem

PRAHA

Hodně napjatý je v těchto dnech vztah mezi koučem Manchesteru United Sirem Alexem Fergusonem a srbským obráncem Nemanjou Vidičem. Ten se na poslední chvíli rozhodl nenastoupit k nedělnímu utkání 3. kola FA Cupu, v němž Rudí ďáblové utrpěli potupnou prohru 0:1 od třetiligového Leedsu, navíc vytáhlý stoper údajně požaduje opětovné navýšení mzdy. Za vším má údajně stát pobláznění z vábení Realu Madrid.

Článek

Britský deník The Times se zaměřil na vyhrocený vztah mezi trenérem Fergusonem a zadákem United Vidičem po víkendovém kolapsu Rudých ďáblů ve 3. kole FA Cupu, jenž pro Manchester skončil blamáží, neboť doma nestačili na třetiligový Leeds a prohráli 0:1. Do utkání Vidic ani nenastoupil, neboť se Fegusonovi na poslední chvíli omluvil. „Nevím proč, prostě to nevím,“ reagoval Ferguson po utkání na dotaz, kvůli čemu Vidič do zápasu nemohl nastoupit.

Srbský stoper, který pokladnu Manchesteru stojí okolo 70 tisíc liber (zhruba 2 milióny korun) týdně, nyní údajně požaduje vylepšení stávajícího kontraktu na rovných sto tisíc liber za týden. To by z něj hned udělalo jednoho z nejlépe placených hráčů týmu.

Není ani pořádně jasné, jaké zranění si měl osmadvacetiletý obránce v neděli na předzápasovém protahování přivodit. Ferguson se tak dle britského deníku obává, že si tím chce Vidič říct o přestup do Realu Madrid, jenž o něj nedávno projevil zájem.

Prý je fit

Jasno do aktuálního zdravotního stavu nevnesl ani jeden z hráčových agentů Paolo Fabbri. Ten se dokonce nechal slyšet, že o žádném zranění svého klienta nemá ani potuchu, a že by měl být Vidič připraven na středeční semifinálový zápas Carling Cupu proti Manchesteru City.

O Vidičovy služby se v poslední době zajímaly ty největší světové velkokluby. Rád by jej do svých řad získal mnichovský Bayern, katalánská Barcelona, či Bílý balet z Madridu. Právě Real se v zákulisí s Vidičovým jménem skloňuje v těchto dnech nejčastěji.

Reklama

Související témata: