Hlavní obsah

Arsenal se zajímá o útočníka Traorého z Kluže

LONDÝN/BUKUREŠŤ

Mezi kandidáty na posílení útoku Arsenalu se zařadil i Lacine Traoré z rumunské Kluže. Vytáhlý fotbalista z Pobřeží slonoviny zaujal skauty slavného klubu během zápasů Evropské ligy, v kterých dal gól mimo jiné do sítě pražské Sparty.

Článek

Trenér Arsenalu Arséne Wenger prohlásil, že pokud se mu v nejbližších dnech nevrátí do sestavy zraněný Nicklas Bendtner, bude muset přivést nového útočníka, který by pomohl zacelit mezeru po rovněž zraněném Robinu van Persiem. "Nic jiného mi nezbude. Nemůžeme mít jen jednoho útočníka," řekl Wenger.

Podle rumunského tisku patří mezi kandidáty i devatenáctiletý Traoré. Ten prošel akademií Wengerova přítele Jeana-Marca Guilloua a francouzský trenér má o něm velmi přehledné reference. Traoré bývá mimo jiné přirovnáván k Emmanuelu Adebayorovi, bývalé opoře Arsenalu, který v létě odešel do Manchesteru City.

"S Arsenalem jsme opravdu v kontaktu, ovšem na konkrétní jednání ještě nedošlo. V případě nabídky okolo čtyř milionů eur bychom však jeho přestup zvažovali," uvedl prezident Kluže Iuliu Muresan.

Arsenal se již delší dobu zajímá o Marvana Šammacha z Bordeaux, Klaase-Jana Huntelaara z AC Milán, Andre-Pierra Gignaka z Toulouse a Carltona Colea z West Hamu, za kterého již Arsenal údajně nabídl devět milionů liber.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články