Hlavní obsah

Wenger má jasno: Když se neuzdraví Bendtner, koupíme nového útočníka

PRAHA

Na jedné straně důvod radosti z dobrých výsledků, na straně druhé velké starosti se zdravotním stavem svých útočníků. Takové pocity nyní zažívá trenér fotbalistů londýnského Arsenalu Arséne Wenger. Francouz se nechal slyšet, že v případě dlouhodobé absence forvarda Bendtnera je připraven pořídit nového útočníka. „V takovém případě bezpochyby,“ řekl Wenger.

Foto: Geert Vanden Wijngaert, ČTK/AP

Kouč Arsenalu Arsene Wenger

Článek

„Ještě před měsícem jsme měli na týmy z čela tabulky velkou ztrátu, teď jsme ale v laufu,“ nechal se pro klubovou televizi slyšet kouč Kanonýrů Wenger. „Když jsme na konci podzimu prohráli s Chelsea, řekl jsem, že oni taky ztratí body. Nečekal jsem ale, že to bude tak rychle. Proč bychom se měli zastavit teď, když jsme naše konkurenty takhle dotáhli?“ pokládal si otázku francouzský kouč na lavičce Arsenalu.

Londýňané získali z posledních čtyř ligových zápasů deset bodů, což je výrazně přiblížilo vedoucí dvojici Premier League. Na druhý Manchester United ztrácí Arsenal už jen dva body, a to má ještě zápas k dobru. Stejnou výhodu mají Kanonýři i na první Chelsea, za níž jsou nyní s odstupem pouhých čtyř bodů.

„Odmítli jsme se vzdát. Psychická síla našich hráčů prošla těžkou zkouškou, a oni v ní uspěli. Teď už vím, že jsou všichni v našem týmu pořádně hladoví po úspěchu. Nepříjemné manko se nám podařilo stáhnout, teď jen nesmíme polevit,“ ví moc dobře Wenger.

Nový útočník?

„Máme velkou příležitost dotáhnout se na Chelsea, což je pro nás obrovská výzva. Až po vánocích se naplno rozjíždí boj o titul,“ myslí si šedesátiletý trenér Arsenalu. „Nemám dojem, že by prosinec byl velkým útokem na nervy. Z toho pohledu bude mnohem náročnější březen a duben,“ dodal Wenger.

Pro server Sporting Life však už zkušený francouzský kouč v tak nadšeném duchu nemluvil. Rmoutí jej hlavně velký počet zraněných. Pakliže se zdravotní stav útočníka Niklase Bendtnera nepodaří v dohledné době zlepšit, je Wenger připraven přivést na Emirates Stadium nového forvarda.

„V žádném případě nemůžeme pokračovat s pouze jedním útočníkem,“ řekl trenér Arsenalu. „Otázka ohledně Bendtnera by měla být vyřešena do dvou týdnů. Pokud by měl být mimo hru dva měsíce, pak nám nezbude, než získat nějakou posilu,“ přiznal na závěr Wenger. V mediích se spekuluje o možném příchodu Carltona Colea z West Hamu, či Traorého z rumunské Kluže.

Reklama

Související témata: