Hlavní obsah

Maldini v Manchesteru United? Ferguson po něm toužil

Dokážete si představit legendárního fotbalového obránce Paola Maldiniho v dresu Manchesteru United? Trenér Rudých ďáblů Sir Alex Ferguson to s ikonou Rossoneri myslel vážně. Po jednom rozhovoru s jeho otcem Cesarem však i zkušený Skot pochopil, že slavný italský zadák se narodil jen pro AC.

Článek

S překvapivou zprávou přišel ve vyjádření pro britský deník The Sun osmašedesátiletý kouč Ferguson, když přiznal, že v Manchesteru United, kde trénuje od roku 1986, toužil po legendárním obránci Milána Paolu Maldinim.

„Chtěl jsem ho přivést na Old Trafford, ale bylo to nemožné,“ přiznal Ferguson, jehož obránce z Apeninského poloostrova doslova uhranul. „Při jednom utkání jsem se potkal s jeho otcem Cesarem a řekl jsem mu, že bych hrozně rád získal Paola pro United,“ popisuje slavný Skot lanaření sedminásobného mistra italské Serie A.

„Jeho otec Cesare se na mě jen usmál a řekl: ´Můj děda byl milánský, i můj otec byl milánský, já jsem hrál za Milán a teď je milánský i můj syn´.

„A to bylo všechno, námluvy skončily,“ dodal Ferguson, jemuž se sen už nesplní, neboť Maldini po dlouhých pětadvaceti sezónách loni ve svých čtyřiceti letech ukončil aktivní fotbalovou kariéru, v níž neoblékl jiný dres než ten milánský. V AC nastoupil k neuvěřitelným 647 zápasům, v nichž se devětadvacetkrát radoval ze vstřelené branky.

Reklama

Související témata: