Hlavní obsah

Wenger: Rosický měl zase zdravotní potíže, k víkendovému duelu však bude připraven

LONDÝN/PRAHA

Dalšími menšími zdravotními trablemi si musel projít český záložník Arsenalu Tomáš Rosický, který se vrací po dlouhodobém zranění podkolenní šlachy. Trenér Kanonýrů Arséne Wenger oznámil, že se Malý Mozart musel opět vypořádávat s problémy s třísly. Rosický by však měl být již v pořádku a francouzský trenér s ním počítá na víkendový duel Premier League proti Evertonu.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Tomáš Rosický (uprostřed) už bude trenérovi Wengerovi k dispozici, Cesc Fabregas (vlevo) však zůstává na marodce.

Článek

Rosický se vrátil na fotbalová hřiště po menším zranění na konci prosince minulého roku, aby po téměř měsíční absenci pomohl svému týmu k vítězství nad posledním Portsmouthem. Odehrál 18 minut, ale do dalšího zápasu FA Cupu proti West Hamu nenastoupil. „Obnovilo se mu zranění třísel,“ uvedl Wenger na oficiálních stránkách klubu. Arsenal i bez Rosického zvítězil 2:1 a postoupil do 4. kola.

O den později se londýnský klub rozhodl uveřejnit zprávu o prodloužení smlouvy s českým fotbalistou. „Mluvil jsem už mnohokrát o Tomášově kvalitě a přínosu pro tým. A to nejen na hřišti, ale i mimo něj,“ prohlásil francouzský stratég po podpisu smlouvy.

V tu dobu již věděl, že se Rosický opět potýká se zraněním třísel, kterého ho po jeho dlouhodobé absenci už několikrát sužovalo. „Tentokrát to byl malý problém. Když přišel z ultrazvuku, vrátil se nám klid. Domnívám se, že tyto krátkodobé absence jsou zapříčiněny tím, že toho v poslední době mnoho nenahrál a jeho tělo se musí opět adaptovat. Ale nyní je zpět a zcela fit,“ prohlásil Wenger.

Devětadvacetiletý Rosický by tak mohl být kouči Gunners k dispozici již pro sobotní zápas Premier League proti Evertonu. Wengerovi však budou i nadále scházet další klíčoví hráči, mezi nimiž jsou Fabregas, Clichy nebo Bendtner. Arsenal je v tabulce anglické nejvyšší soutěže na třetím místě se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Chelsea, avšak se zápasem k dobru.

Reklama

Související témata: