Hlavní obsah

Mráz narušuje anglickou fotbalovou ligu, pět zápasů je odloženo

LONDÝN

Velkou Británii nadále sužují problémy se silným sněžením a mrazem a vedení Fotbalové asociace se rozhodlo pět z devíti víkendových utkání odložit. Kvůli obavám o zdraví hráčů a fanoušků se neodehrají sobotní zápasy Hullu s Chelsea, Fulhamu s Portsmouthem, Burnley se Stoke City a Sunderlandu s Boltonem. V původním termínu se neodehraje ani nedělní duel Liverpoolu s Tottenhamem.

Foto: Tim Hales, ČTK/AP

Kapitán fotbalistů Livepoolu Steven Gerrard na archivním snímku.

Článek

V jiném termínu se uskuteční i většina zápasů druhé až čtvrté anglické ligy, Skotského poháru, ragbyové ligy a dostihů.

Odložení zápasu Fulhamu s Portsmouthem může mrzet především rozhodčího Michaela Olivera, který se měl ve 24 letech stát nejmladším sudím v Premier League. Na svou premiéru si bude muset ještě počkat.

Nejchladnější počasí v Británii za posledních 30 let si již vynutilo odložení středečního zápasu Arsenalu s Boltonem. Trenér Arsenalu Arséne Wenger doufá, že se sobotní zápas s Evertonem se hrát bude. "Odkládání zápasů je příčinou toho, že všichni chtějí stoprocentní bezpečnost a nikdo nechce podstoupit riziko," cituje Wengera agentura AP v souvislosti s tím, že zápasy se odkládají především proto, aby fanoušci nepodstupovali nebezpečí při cestě na stadion a zpět.

Francouzský kouč si myslí, že při tolika odložených zápasech by se měl změnit program ve zbytku sezóny. "Pokud se hraje s týmem bojujícím o záchranu nyní, nebo v květnu, kdy už je rozhodnuto, tak to není ten samý zápas. Narušuje to férovost soutěže," řekl Wenger.

Reklama

Související témata: