Hlavní obsah

VIDEO: Rosický v dramatickém závěru zachránil bod pro Arsenal

LONDÝN

Šťastnou ruku měl kouč Arsenalu Arsene Wenger v utkání 21. kola anglické ligy s Evertonem. V druhé půli poslal na hřiště záložníka Tomáše Rosického, který trefou ve druhé minutě nastavení zachránil pro londýnský celek bod za remízu 2:2. Kanonýři v zápase dvakrát prohrávali, dokázali však odpovědět i na Pienaarovu trefu devět minut před koncem.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Radost Arsenalu, ilustrační foto.

Článek

Everton dlouho držel v hrsti tři body, nakonec se však rozdělil s domácími a odnesl si jen bod. Utkání se hrálo za mrazivého počasí, dramaticky odlišného od posledního klání obou celků, kdy v prosluněném srpnu Arsenal převálcoval soupeře z Liverpoolu vysoko 6:1.

Od té doby se ale Everton výrazně zlepšil, pomohl mu i příchod americké posily z MLS Landona Donovana. Přítomnost Američana byla na trávníků pořádně znát. Už ve dvanácté minutě poslal míč z rohu přímo na hlavu Osmana, který pokořil domácího brankáře. Arsenal inkasoval doma poprvé od 29. listopadu.

Domácí stihli poměrně brzy odpovědět trefou Denilsona z 28. minuty a do šaten se šly oba týmy zahřát za nerozhodného stavu. V druhé půli si od 65. minuty vyzkoušel hru v chumelenici i Rosický, který nahradil nevýrazného Ramseyho a okamžitě se zapojil do útočných akcí Kanonýrů.

Udeřilo však na druhé straně, Everton šel po parádní Pienaarově akci do vedení a zdálo se, že si připíše na Arsenalu první vítězství od ledna 1996. Rosický však zúročil přihrávku Diabyho a s pomocí nešťastné teči obránce Neilla vydoloval pro domácí bod.

Šampióni hráli také nerozhodně

Také druhé sobotní utkání skončilo nerozhodně. Nováček z Birminghamu hrál 1:1 s úřadujícím mistrem Manchesterem United a prodloužil tak svou ligovou neporazitelnost na dvanáct zápasů, čímž stanovil nový klubový rekord. Do vedení domácí poslal krátce před přestávkou Cameron Jerome, hosté vyrovnali v 64. minutě díky vlastnímu gólu Scotta Danna.

United se v případě výhry mohli posunout do čela tabulky. Po remíze mají na druhém místě 44 bodů a na vedoucí Chelsea ztrácejí jeden bod, londýnský klub má však o zápas méně. Arsenal je třetí o dva body za United.

Původně se v sobotu měly hrát ještě zápasy Hull - Chelsea, Burnley - Stoke, Fulham - Portsmouth, Sunderland - Bolton a Wigan - Aston Villa, všechny však byly kvůli sněhu a mrazu odloženy.

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Anglická fotbalová liga - 21. kolo:
Arsenal - Everton 2:2 (28. Denilson, 90.+2 Rosický - 12. Osman, 81. Pienaar), Birmingham - Manchester United 1:1 (39. Jerome - 64. vlastní Dann). Zápasy Hull - Chelsea, Burnley - Stoke, Fulham - Portsmouth, Sunderland - Bolton, Wigan - Aston Villa byly kvůli sněhu odloženy.

Reklama

Související témata: