Hlavní obsah

Wenger nabádá fotbalisty Arsenalu k porušování pravidel

Trenér Arséne Wenger nabádá fotbalisty Arsenalu, aby při zápasech záměrně porušovali pravidla. Podle francouzského kouče je lepší, když hráči úmyslně chytí míč do ruky, než aby pustili soupeře do nebezpečného brejku.

Foto: Geert Vanden Wijngaert, ČTK/AP

Kouč Arsenalu Arsene Wenger

Článek

Wenger to prohlásil po sobotním zápase s Evertonem, kdy záložník Denilson bez cizího zavinění upadl a soupeř málem z brejku zvýšil na 3:1. Utkání nakonec díky vyrovnání Tomáše Rosického skončilo remízou 2:2.

"Řekl jsem Denilsonovi: Když se něco takového příště stane, musíš chytit míč do ruky. Myslím to naprosto vážně," citoval Wengera server BBC. "Když spadneš a není to faul, nemůžeš čekat, že Everton zastaví protiútok. Tak alespoň chyť míč do ruky, aby museli rozehrát," dodal.

Podle Wengera zatím není jasné, proč jednadvacetiletý Denilson, který nedávno doléčil únavovou zlomeninu zad, z ničeho nic upadl a chytil se za bok. "Je to trochu záhada. Mohl by to být svalový problém, ale v šatně po zápase mohl normálně chodit. Uvidíme, jestli to je zlomené žebro nebo něco závažnějšího," uvedl.

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Reklama

Související témata: