Hlavní obsah

VIDEO: Tévez hattrickem vystřílel Manchesteru City výhru nad Blackburnem

Argentinský útočník Carlos Tévez byl hlavní postavou dohrávaného utkání 21. kola Premier League mezi domácím Manchesterem City a Blackburnem. Tévez se třemi brankami podílel na výhře City 4:1. Manchester City se díky zisku tří bodů dostal před Tottenham na čtvrté místo, Blackburn zůstává na 13. příčce.

Foto: Phil Noble, Reuters

Útočník Manchesteru City Carlos Tevéz se raduje z branky.

Článek

Před výkopem samotného zápasu se na City of Manchester Stadium držela minuta ticha za fotbalisty Toga, kteří byli v pátek přepadeni v Angole. Poté se domácím divákům představila nová posila Citizens Patrick Vieira, který však do utkání ještě nezasáhl, jelikož má potíže se zraněným lýtkem.

Argentinský útočník Carlos Tévez převzal cenu za nejlepšího fotbalistu Premier League za měsíc prosinec a byl to právě Tévez, jehož jméno se rozsvítilo u střelce úvodní branky zápasu. Už v sedmé minutě totiž vystřelil z velkého vápna Mwaruwari, ale pokus se mu nezdařil. K radosti domácích fanoušků však balón našel Téveze, jenž odkrytou bránu bezpečně trefil.

O druhou branku se postaral šest minut před koncem první půle Micah Richards. Anglický obránce obral o míč hráče Blackburnu na vlastní polovině, vyháčkoval se proti třem protivníkům, aby proběhl sólovou akcí přes celé hřiště a skvěle přihrál nabíhajícímu Mwaruwarimu. Ten pohotově vystřelil, ale trefil pouze tyč. Míč se odrazil zpět do hřiště přesně na nohu právě Richardse, který zvýšil náskok domácích.

Tévez udeřil opět na začátku poločasu

Po začátku druhého dějství trvalo domácím jen čtyři minuty, než se opět prosadili. Po pravé straně míč zatáhl aktivní Mwaruwari, přihrál zpět na hranici pokutového území. Petrov ještě míč nezastihl, Tévez si však naběhl přesně a střelou do protipohybu překonal Robinsona potřetí.

Domácí po třetí brance polevili v útočení a dvacet minut před koncem druhé půle se jim to vymstilo. Kompany ztratil v blízkosti svého pokutového území míč, který převzal Pedersen a technickou střelou překonal brankáře Givena. City inkasovali vůbec první branku pod trenérem Robertem Mancinim.

Rovers po snížení zvýšili aktivitu, do žádné další příležitosti se však nedokázali dostat. Naopak. Potřetí v utkání se dočkal Tévez, který již v nastaveném čase napřáhl z hranice velkého vápna a technickým pokusem završil hattrick. Manchester City se po vítězství vyhoupl na čtvrtou příčku před Tottenham, Blackburn zůstává na 13. místě s tříbodovým náskokem na sestupové pozice.

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Anglická fotbalová liga - 21. kolo:
Manchester City - Blackburn 4:1 (7., 49. a 90.+1 Tévez, 39. Richards - 71. Pedersen).

Reklama

Související témata: