Hlavní obsah

Fotbalista Altidore chce jet na Haiti hledat ztracené příbuzné

LONDÝN

Americký fotbalový reprezentant Jozy Altidore se chystá navštívit zemětřesením zasažené Haiti. Útočník anglického Hullu chce najít příbuzné, kteří jsou po ničivé katastrofě nezvěstní.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Fotbalista Jozy Altidore (vpravo) v národním dresu USA.

Článek

"Modlíme se. To je jediné, co můžeme dělat," řekl agentuře AP dvacetiletý Altidore, jehož rodiče se z Haiti odstěhovali do Ameriky před 35 lety. Na ostrově však žijí jeho strýcové, tety, synovci a sestřenice. Kvůli potížím se spojením s Haiti toho o příbuzných příliš neví. "Pořád sledujeme stránky Červeného kříže, ale nikoho se nám nepodařilo najít," uvedl útočník, který v Anglii hostuje ze španělského Villarrealu.

"Jestli to bude jen trochu možné, chci je vyrazit hledat. Máma s tátou tam taky jedou," prohlásil Altidore. O neštěstí, jež si podle neoficiálních zdrojů vyžádalo až 50.000 obětí, se dozvěděl z televize v restauraci, kde byl s otcem. "Byla to nejhorší chvíle v životě. Najednou si uvědomíte, že fotbal není zdaleka to nejdůležitější," prohlásil.

Trenér Hullu Phil Brown prý nebude Altidorovi v cestě na Haiti bránit. "Měl velkou starost a ptal se, jestli chci jet za rodinou. Řekl, že když budu potřebovat, dostanu volno," řekl fotbalista.

Reklama

Související témata: