Hlavní obsah

Chelsea musí za Sturridge zaplatit až 6,5 miliónu liber

LONDÝN

Až na 6,5 miliónu liber (asi 190 miliónů korun) bude muset zaplatit Chelsea za přestup mladého útočníka Daniela Sturridge z Manchesteru City. Dvacetiletého fotbalistu Chelsea přetáhla loni v létě poté, co mu skončila smlouva, ale kvůli jeho mladému věku odstupné za něj určovala arbitráž. Ta dnes nařídila Chelsea zaplatit 3,5 miliónu liber ihned a další až tři miliony v návaznosti na jeho výkony.

Článek

Spokojena může být spíše Chelsea. K ligové arbitráži přišla s návrhem na odstupné ve výši tří miliónů liber, zatímco Manchester City požadoval trojnásobek, navíc ihned. "Prvotní odstupné je velmi blízko tomu, co jsme sami navrhovali. A i další platby jsou celkem přijatelné," uvedlo vedení Chelsea v prohlášení.

Milion liber zaplatí Chelsea tehdy, pokud se nadějný hráč probojuje do anglické reprezentace. Manchesterský klub navíc dostane i 15 procent z jeho dalšího případného přestupu. Další platby jsou odstupňovány podle odehraných zápasů, při desátém, dvacátém, třicátém a čtyřicátém zaplatí Chelsea pokaždé půl milionu liber. První splátku si může Chelsea pomalu chystat, protože Sturridge už letos osm zápasů odehrál.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články