Hlavní obsah

Dostane Rooney v Manchesteru přidáno, nebo poletí?

PRAHA

Wayne Rooney a Manchester United? Spojení, které platí už šest let, může být již v létě přetrženo. Hvězda Rudých ďáblů si je vědoma svého významu na Old Trafford, což by chtěla pocítit i na výplatní pásce. Vyjednávání o navýšení jeho mzdy by mělo přijít na pořad dne v létě, po skončení světového šampionátu v Africe. Tam samozřejmě může Rooneyho hodnota ještě vzrůst.

Článek

Jak uvedl britský deník The Sun, Rooney je rozhodnutý říct si u Alexe Fergusona o výrazné navýšení mzdy. Klíčový hráč Rudých ďáblů bere v současnosti 90 tisíc liber týdně (zhruba 2,6 miliónů korun), rád by přitom měl hned o padesát tisíc liber týdně víc, což by z něj udělalo jednoznačně nejlépe placeného hráče klubu.

Tím je momentálně zadák United Rio Ferdinand, jenž má plat ve výši 110 tisíc liber týdně (zhruba 3,2 miliónů korun). Stejně na tom byl před svým odchodem do Realu Madrid i Cristiano Ronaldo. Čtyřiadvacetiletý Rooney si na vyjednávání chce počkat až po mistrovství světa, kde by v případě úspěchu mohl svou hodnotu ještě navýšit.

Giganti čekají 

Rooney dal v minulosti už několikrát najevo, jak si působení na Old Trafford pochvaluje a sotva by se odhodlal svého chlebodárce nějak vydírat. Jak však jistě důraznému útočníkovi radí i jeho zástupci, španělští giganti v podobě Barcelony a Realu Madrid by asi neměli potíž vyplatit útočné hvězdě jím požadovaný plat.

Informace zveřejněné v tomto týdnu o hospodaření slavného klubu z Manchesteru navíc ukázaly, že se United topí v obrovských dluzích. Jednou z možností, jak deficit v pokladně snížit, je prodat ty nejlepší hráče. Bude jím v létě třeba právě Rooney?

Reklama

Související témata: