Hlavní obsah

VIDEO: Chelsea nastřílela sedm gólů, mizérie Liverpoolu pokračuje

LONDÝN

Fotbalisté Chelsea zvítězili ve 22. kole Premier League na vlastním stadiónu nad Sunderlandem vysoko 7:2 a pojistili si vedení v tabulce. Mizernou formu naopak potvrdil Liverpool, který po vyřazení z FA Cupu s druholigovým Readingem pouze remizoval se Stoke 1:1. Tři body za vítězství si připsal Manchester United, který porazil Burnley 3:0.

Článek

Český gólman v bráně Chelsea Petr Čech se musel vytasit se zákrokem už ve 14. minutě, kdy jeho pozornost vyzkoušel Darren Bent. To už ale Chelsea vedla 1:0. Do vedení Blues poslal Anelka, který využil vysunutí Ballacka. Francouz kličkou obešel brankáře Fulopa a otevřel skóre zápasu.

Už o deset minut později vybouchl Stamford Bridge nadšením podruhé. Po individuální akci se prosadil Malouda. Chelsea byla při chuti a zápas rozhodla už do prvního poločasu. Ve 22. minutě totiž zvyšoval už na 3:0 Ashley Cole, jenž se prosadil z úhlu, když přeloboval hostujícího gólmana. Poločasový výsledek pečetil Lampard, který zužitkoval centr Ashleyho Colea.

Ani ve druhém poločase neztratili domácí chuť ke střílení branek. V 52. minutě se prosadil i německý záložník Ballack, jemuž do gólové šance přihrál Joe Cole. O čtyři minuty později se podařilo Sunderlandu snížit. Čecha dokázal překonat Zenden, který se z hranice pokutového území trefil přesně k tyči. Pět minut po hodině hry si ale Chelsea vzala zpět pětibrankový náskok, podruhé v utkání se trefil Anelka. V nastaveném čase se podruhé trefil Lampard. Sunderlandu se podařilo snížit na 2:7, když se prosadil Bent.

Liverpool přišel o vítězství v 90. minutě

Liverpool nezažívá podařenou sezónu. Po vyřazení z Ligy mistrů si na svěřencích Rafaela Beníteze smlsnul druholigový Reading, který Reds vyřadil z FA Cupu. V utkání se navíc zranili Torres, Gerrard a Benayoun. Bez těchto tří fotbalistů se proto Liverpool musel obejít i v utkání proti Stoke.

Po bezbrankové první půli se jako první dočkali hosté. V 57. minutě nacentroval ze standardní situace míč do vápna Fabio Aurelio. Domácí brankář Sörensen vystartoval proti balónu pozdě a Kyrgiakos protlačil míč nadvakrát do sítě. Pro Řeka to byl první gól v Premier League.

Domácí se však dočkali vyrovnání. V 90. minutě se po centru z rohového kopu nejlépe zorientoval osamocený Robert Huth, který trefil prázdnou bránu.

Manchester United si poradil s Burnley

Manchester United se proti Burnley dlouho nemohl prosadit. Utkání nakonec rozhodli Rudí ďáblové v rozmezí mezi 64. a 69. minutou, když se trefili Berbatov a po něm i Rooney. V nastaveném čase se ještě prosadil střídající Diouf a Manchester porazil Burnley 3:0. Svěřenci Alexe Fergusona tak na vedoucí Chelsea nadále ztrácejí jediný bod. Blues však mají zápas k dobru.

Manchester City prohrál 0:2 na hřišti Evertonu a poprvé pod trenérem Mancinim ztratil body. Italský kouč měl na svém kontě zatím tři ligová vítězství a jedno pohárové. Domácí rozhodli zápas dvěma góly v poslední desetiminutovce první půle. Jihoafričan Pienaar perfektně zatočil trestný kop k tyči Givenovy branky, ve třetí minutě nastavení zvýšil z pokutového kopu nejlepší střelec Evertonu Saha.

V dalších zápasech zvítězil Wigan na hřišti Wolverhamptonu 2:0 a Tottenham remizoval na vlastním hřišti s Hullem 0:0. Utkání Portsmouth - Birmingham bylo odloženo.

Premier League - 22. kolo:
Stoke - Liverpool 1:1 (90. Huth - 57. Kyrgiakos), Chelsea - Sunderland 7:2 (8. a 65. Anelka, 34. a 90. Lampard, 17. Malouda, 22. A. Cole, 52. Ballack - 56. Zenden, 90. Bent), Manchester United - Burnley 3:0 (64. Berbatov, 69. Rooney, 90. Diouf), Tottenham - Hull 0:0, Wolverhampton - Wigan 0:2 (60. McCarthy, 73. N´Zogbia), Everton - Manchester City 2:0 (36. Pienaar, 45.+3 Saha z pen.).
Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Reklama

Související témata: