Hlavní obsah

Čech je moje inspirace, říká zraněný Cudicini

LONDÝN

Italský brankář Carlo Cudicini si při snaze vrátit se k fotbalu po vážném zranění hodlá inspirovat bývalým spoluhráčem z Chelsea Petrem Čechem. Právě vzpomínky na Čechův návrat po fraktuře lebky pomáhají gólmanovi Tottenhamu ve vlastní boji se zlomenými zápěstími a poraněnou pánví. Zranění si přivodil při listopadové nehodě na motocyklu.

Článek

"Vzpomínám si na to, co se stalo Petrovi a jak bojoval, aby se vrátil zpátky. On je moje inspirace," citoval šestatřicetiletého Itala britský deník The Sun.

Čech sám nabídl Cudicinimu pomoc při návratu, když se za ním byl krátce po nehodě podívat v nemocnici. "V den, kdy se mi to stalo, měl Petr přijít za mnou domů na návštěvu. Místo toho za mnou přišel do nemocnice. To mi připomnělo, jak jsem byl navštívit já jeho, když on ležel v nemocnici po zranění. Hodně jsem se z toho naučil a věřím, že mi to pomůže," dodal Cudicini, který by měl ještě minimálně měsíc chodit pouze o berlích. Letošní sezónu již určitě nestihne.

Čechovi v říjnu 2006 prorazil kolenem lebku záložník Stephen Hunt z Readingu. Český brankář poté chyběl čtyři měsíce a dodnes používá ochranou přilbu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články