Hlavní obsah

VIDEO: Rosický i Kováč unikli v duelech anglické ligy vyloučení

LONDÝN

Když dva dělají totéž, není to totéž. Příběhy Tomáše Rosického a Radoslava Kováče však měly jeden společný bod - oba čeští fotbalisté museli být rádi, že v nedělních zápasech anglické ligy nedostali díky shovívavosti rozhodčích červenou kartu. Oba tak nakonec mohli být spokojení. Rosického Arsenal vyhrál na půdě Boltonu a Kováčův West Ham remizoval na Aston Ville.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Tomáš Rosický v dresu Arsenalu

Článek

Třetí Arsenal vyrukoval na hřišti předposledního Boltonu i s Tomášem Rosickým v základní sestavě. Naopak Sol Campbell, který se v pátek do týmu Kanonýrů senzačně vrátil ze čtvrté ligy, ještě nebyl k utkání připraven.

Právě český reprezentant stál ve 28. minutě u zrodu první gólové akce. Ve středu hřiště vybojoval skluzem míč, hra se přenesla před branku domácích a Fabregas po narážečce na hranici šestnáctky otevřel skóre. Bolton nehrál v rukavičkách a Rosický se pak nechal vyprovokovat ke klukovskému faulu mimo hru, za nějž si vysloužil žlutou kartu. A to musel být moc a moc rád, že ho rozhodčí nevyloučil...

Sestupem ohrožený Bolton bojoval, inkasoval však ještě jeden gól od Meridy, který se v lize trefil poprvé. Arsenal tak ztrácí jen dva body na druhý Manchester United a tři na vedoucí Chelsea.

Fotbalisté Aston Villy nedali gól už ve třetím utkání anglické ligy po sobě a jen remizovali 0:0 s West Hamem. Nevyužili tak šanci k posunu na čtvrtou příčku tabulky, naopak West Hamu bod pomohl dostat se ze sestupových pozic o skóre před Hull a Wolverhampton.

K teprve čtvrtému čistému kontu West Hamu v sezóně přispěl i český defenzivní záložník Radoslav Kováč, kterého trenér Gianfranco Zola stáhl po hodině hry kvůli hrozbě vyloučení. Chvíli předtím totiž Kováč unikl druhé žluté kartě za ostrý faul zřejmě jen díky benevolenci sudího, který se rozhodl jen pro slovní varování. První žlutou kartu dostal Kováč již v 17. minutě.

Anglická fotbalová liga - 22. kolo:
Aston Villa - West Ham United 0:0, Blackburn - Fulham 2:0 (25. Samba, 54. Nelsen), Bolton - Arsenal 0:2 (28. Fabregas, 78. Merida).
Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Reklama

Související témata: