Hlavní obsah

Gerrard chce z Liverpoolu pryč: Rád bych ještě něco vyhrál a tady se to nepovede!

Kapitán Liverpoolou Steven Gerrad se nechal slyšet, že by rád odešel z Anfield Road. Potvrdil tak dohady, že mezi ním a trenérem Rafaelem Benítezem vzniklo napětí, které se těžko urovná. Španělský kouč sice podobné zvěsti po poslední remíze se Stoke resolutně popřel, nicméně britský Daily Mail s odvoláním na Gerrardovy přátele tvrdí: Chce z Liverpoolu pryč.

Foto: Tim Hales, ČTK/AP

Zklamaný kapitán fotbalistů Livepoolu Steven Gerrard

Článek

Devětadvacetiletý Steven Gerrard údajně potřebuje novou motivaci, protože touží po zisku velkých trofejí. A jak se nechal slyšet, s Liverpoolem se jich těžko dočká. Jeho tým totiž vypadl z Ligy mistrů už v základní skupině, skončil v Ligovém poháru a po ostudném vyřazení s Readingem i v FA Cupu, v Premier League figuruje až na sedmém místě se ztrátou třinácti bodů na vedoucí Chelsea, takže účast v příštím ročníku Champions League je rovněž v nedohlednu.

Jedinou šancí je Evropská liga, do níž po vyřazení z Champions League nuceně přestoupil, ale ani v ní nejsou perspektivy Liverpoolu vábné. Zvláště když se mužstvo trápí a Benítez evidentně neví, kudy kam. Jeho odchod z Anfield Road přitom těžko přichází v úvahu, neboť má smlouvu uzavřenou až do roku 2014 a kdyby ho američtí majitelé vyhodili, museli by mu zaplatit odstupné ve výši 16 milionů liber.

Proto chce Gerrard, který dres Liverpoolu obléká od roku 1998, odejít a je mu prý jedno kam, na pokračovaní na scéně Premier League rozhodně netrvá. Klidně by šel i do zahraničí...

Zájem už projevil Inter Milán, jehož trenér José Mourinhuo ho lákal před šesti lety do Chelsea, ozval se i Real Madrid, všechny zájemce by však mohl nakonec trumfnout Manchester City, který už Liverpoolu nabídl jednání. Oficiální cena Gerrarda se pohybuje kolem 40 milionů liber.

Pikantní je, že Gerrard chtěl z Liverpoolu už jednou odejít. Před šesti lety byl krajně nespokojen s výsledky, jichž mužstvo doshovalo pod trenérem Houllierem, a měl namířeno do Chelsea. K přestupu chyběl tehdy jen krok, ale Gerrard ho nakonec neudělal a na Anfield Road zůstal. S Liverpoolem pak v roce 2005 vyhrál Ligu mistrů a o rok později Anglický pohár.

Reklama

Související témata: