Hlavní obsah

Tévez se pomstil. I proto mu ukázal kapitán United vztyčený prostředníček!

Satisfakce to pro něho byla sladká. Žádný div, že se pětadvacetiletý Argentinec Carlos Tévez vznášel po úterním prvním semifinále anglického Ligového poháru v oblacích. V ostře sledovaném městském derby dal svému bývalému klubu Manchesteru United oba góly a postaral se tak o nadějné vítězství (2:1) Citizen. „Zase potvrdil, že je hráčem světové třídy,“ vychvaloval ho trenér Roberto Mancini.

Foto: Phil Noble, Reuters

Útočník Manchesteru City Carlos Tevéz se raduje z branky.

Článek

U konkurence se mu mimořádně daří. Po letním přestupu z Old Trafford už nastřílel Carlos Alberto Tévez v barvách Manchesteru City dvanáct gólů a teď si  v pohárovém semifinále smlsnul i na bývalém zaměstnavateli. V prestižním městském derby se tři minuty před přestávkou postaral gólem z penalty o vyrovnání, v 65. minutě pak vstřelil vítězný gól.

Pod Mancinim ožil přímo zázračně

„Hraje ve vynikající formě a jen pokračuje v prosincových výkonech, kdy dokázal vstřelit během měsíce osm gólů. Prostě světová třída,“ chválil svého svěřence trenér Roberto Mancini, po jehož příchodu Argentinec zázračně ožil. Žádný div, protože italský kouč si ho moc považuje, a když ještě trénoval milánský Inter, moc si přál mít ho v kádru. Teď se sešli v Anglii...

„Samozřejmě že na vítězství má velkou zásluhu právě on, ale výtečně zahrálo celé mužstvo. Hlavně ve druhé půli to byl výkon podle mých představ, i když na posledních deset minut jsme zbytečně přenechali iniciativu soupeři,“ skládal v rozhovoru pro Sky Sports Mancini poklonu svým svěřencům. „V téhle formě jsme schopni vyhrát i příští středu v odvetě na Old Trafford. Anebo tam uhrát alespoň remízu,“ věří Mancini.

Ferguson: Nemám s ním problém!

Jeho kolega na lavičce Manchesteru United Sir Alex Ferguson byl z prohry pochopitelně rozmrzelý, nechtěl však připustil, že by snad bylo chybou, když v létě pustil Téveze ke konkurenci a on se teď jeho týmu dvěma góly pomstil. „Nemám s tím žádný problém, to se prostě ve fotbale stává,“ pravil lakonicky.

„Nedokážu  posoudit, zda bylo chybou, když United nechali Carlose odejít. Každopádně jsem ale rád, že teď hraje za nás. A není to jen proto, že dává góly. Jeho pohyb a rychlost dělají soupeřovým obráncům starosti, jeho chytrost zrovna tak, navíc je velice inteligentní a se spoluhráči si náramně rozumí,“ pravil Mancini.

Píseň nezazpíval, provokaci si neodpustil

Tévez, který je i výborným hudebníkem a doma v Argentině se v hitparádách prosadil s písní Lose Your Control, má skutečně obrovskou snahu se v každém novém angažmá se spoluhráči dokonale sžít. Když přišel na Old Trafford, složil dokonce píseň jako výraz díků za to, jak ho v Manchesteru United přijali. Po úterním pohárovém semifinále ji mohl bývalým kolegům se sladkou satisfakcí zazpívat.

Neudělal to, na trávníku si ale několik provokativních gest neodpusil. Třeba kapitánovi United Gary Nevillovi po vyrovnávacím gólu naznačoval, že příliš mluví. Narážel tím zřejmě na jeho slova, že kouč Ferguson udělal dobře, když nechal v létě Téveze odejít.

Za prostředníček přijde trest

Čtyřiatřicetiletý anglický reprezentant se neudržel a ukázal argentinskému útočníkovi vztyčený prostředník. Měl ale smůlu, neboť ho při vulgárním gestu zachytily televizní kamery.

Jeho chování se začala hned zabývat anglická Fotbalová asociace a Neville může počítat s přísným trestem. Už po zářijovém vítězství svého týmu týmu nad Citizen totiž dostal důrazné varovnání, neboť vyzývavě slavil před fanoušky soupeře vítězný gól Owena, jenž padl v šesté minutě nastavení.

Reklama