Hlavní obsah

Gerrard: Že chci odejít z Liverpoolu? Tomu se směje celá kabina

PRAHA

Kategoricky kapitán fotbalistů Liverpoolu Steven Gerrard odmítl, že by byl na cestě z Anfield Road, o čemž v posledních dnech na ostrovech spekulovala mnohá média. Podle nich měl mít devětadvacetiletý záložník roztržku s koučem Reds Rafaelem Benítezem a navrch měl být zklamaný z dosavadních výsledků týmu. Na to má anglický reprezentant jednoduchý argument. „Akorát jsme se tomu zasmáli,“ prozradil Gerrard.

Článek

Údajný konflikt mezi Gerrardem a trenérem Liverpoolu Benitezem měl vzniknout minulý týden, kdy tým z města Beatles ostudně prohrál v FA Cupu s Readingem. Že by k nějakému vzplanutí vášní mělo dojít, však samotný Gerrard popírá. „K ničemu nedošlo, to je fakt.“ Už vůbec pak odmítá, že by měl mít důvod k odchodu z Liverpoolu. „To by mě zajímalo, kdo na to přišel,“ nechal se slyšet kapitán Reds.

„Dostaly se ke mně již desítky takových spekulací a musím přiznat, že je jedna šílenější než druhá,“ netají rozčarování Gerrard. „Ten, kdo s tím přichází, musí mít opravdu bujnou fantazii. Jestli si někdo myslí, že to v kabině skřípe, pak je na omylu. Naopak nás to spíš posílilo, neboť jsme se nad těmi dohady všichni moc zasmáli,“ přiznává hvězda Liverpoolu.

Hlavně se dát do pořádku

„Od té doby, co je kouč u mužstva, jsem neměl ani s ním, ani s jeho realizačním týmem sebemenší problém. Teď je pro mě prvořadé, abych se dal zdravotně do pořádku a byl trenérovi platný. Potom můžu týmu pomoct dostat se na lepší pozici,“ přeje si rodák z Whistonu.

Gerrard se tak v těžké době pro Liverpool, jenž po dvaadvaceti zápasech zaujímá v ligové tabulce šestou příčku, snaží fanoušky Reds uklidnit, že se k žádnému odchodu nechystá. „Všechny příběhy o mém přestupu jsou nepodložené. Fanoušci si mohou být jistí, že dělám maximum pro to, abych se co nejdřív vrátil na hrací plochu a vytáhnul tým co nejvýš,“ dodal na závěr vítěz Ligy mistrů ze sezóny 2004/05.

Reklama

Související témata: