Hlavní obsah

VIDEO: Rosický gólem zahájil obrat Arsenalu, Kanonýři jsou v čele Premier League

Český fotbalista ve službách Arsenalu Tomáš Rosický gólem zahájil obrat svého týmu v dohrávaném utkání 2. kola Premier League proti Boltonu. Arsenal prohrával již 0:2, přesto dokázal vývoj utkání otočit a zvítězit 4:2. Svěřenci Arséna Wengera se díky zisku tří bodů dostali na první místo tabulky. Arsenal má stejný počet bodů jako Chelsea, ta má však zápas k dobru. V dohrávce 21. kola uspěl také Liverpool, který porazil Tottenham 2:0.

Článek

Oba soupeři se potkali v nedělním utkání v rámci 22. kola Premier League. Na hřišti Boltonu zvítězil Arsenal s přehledem 2:0. Tomáš Rosický nastoupil ve středečním utkání, stejně jako v neděli, v základní sestavě. To byla však jediná podobnost obou duelů. Hosté totiž svého slavnějšího soka z Londýna dokonale zaskočili. Už v sedmé minutě stadión Emirates Stadium rozesmutnil Gary Cahill, který využil přihrávky Daviese a poslal Bolton do vedení. Po půlhodině hry vedli Wanderers už o dvě branky. Postaral se o to proměněným pokutovým kopem Mattew Taylor.

K velkému obratu zavelela dvojice Fabregas - Rosický. Minutu před koncem první půle se gólově prosadil právě český záložník, jemuž asistoval Španěl. Fabregas se podílel i na dalších brankách svého týmu. Sedm minut po začátku druhého dějství se sám postaral o vyrovnání a v 65. minutě byl obrat dokonán. Fabregas rozehrál rohový kop, po němž se brankou zapsal stoper Thomas Vermaelen. Na konečných 4:2 uzavřel Andrej Aršavin.

Výsledkovou smůlu protrhli fotbalisté Liverpoolu, kteří zvítězili na Anfield Road 2:0 nad Tottenhamem. O obě branky zápasu se postaral nizozemský útočník Dirk Kuijt, který tak nahradil největší hvězdy týmu Fernanda Torrese a Stevena Gerrarda, kteří trenéru Rafaelu Benítezovi stále schází pro zranění. Kuijt otevřel skóre už v 6. minutě po akci Aquilaniho a výsledek pečetil v nastaveném čase druhého poločasu z pokutového kopu.

Liverpool zvítězil poprvé od nového kalendářního roku a díky zisku tří bodů se dostal na šestou příčku před Aston Villu.

Premier League - 2. kolo:
Arsenal - Bolton 4:2 (44. Rosický, 52. Fabregas, 65. Vermaelen, 85. Aršavin - 7. Cahill, 28. Taylor z pen.).
Premier League - 21. kolo:
Liverpool - Tottenham 2:0 (6. a 90.+2 z pen. Kuijt).

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Reklama

Související témata: