Hlavní obsah

VIDEO: Rosický zavelel k obratu a Wenger si pochvaluje: Jsme teď psychicky silnější!

Wengerovým svěřencům se podařil nevídaný obrat. Krátce před koncem prvního poločasu prohrával Arsenal s Boltonem 0:2. Kanonýři však dokázali zápas otočit a společně s šedesáti tisíci diváky na Emirates Stadium se mohli radovat z druhé výhry nad Boltonem v rozmezí čtyř dnů. „Jsme teď psychicky mnohem odolnější,“ těší Wengera. Obrat jeho svěřenců začal vydařenou gólovou ranou Tomáš Rosický.

Článek

O tom, že není snadné se koncentrovat na dvě utkání v řadě se stejným soupeřem, by mohli vyprávět londýnští Kanonýři. Zvláště, když nedělní zápas 22. kola Premier League favorité vyhráli bez problémů 2:0. V dohrávce 2. kola, v níž se oba celky střely podruhé po čtyřech dnech, se zápas vyvíjel zcela opačně.

Po rychlé brance Cahilla a proměněném pokutovém kopu Taylora z 28. minuty Arsenal prohrával již 0:2. Pak ale k obratu zavelel Rosický, který se odhodlal ke střele. Malý Mozart trefil přesně k bližší tyči a fotbalisté Boltonu tak museli skousnout nepříjemný gól „do šatny“. Domácí naopak snížení natolik povzbudilo, že zápas ve druhé půli hravě otočili na konečných 4:2.

Zdolali jsme horu, říká Wenger

„Museli jsme zdolat obrovskou horu. Hráli jsme dva zápasy po sobě proti týmu s novým trenérem. Bylo to jako nějaké pohárové dvojutkání,“ vyprávěl po zápase Wenger, jenž připomněl změny na trenérské lavici Boltonu. Novým koučem týmu se stal Owen Coyle, který vystřídal Garyho Megsona.

Wengera těšila hlavně skutečnost, že se jeho svěřenci dokázali vzepřít vývoji utkání. „Jsme teď psychicky mnohem odolnější,“ vysvětloval. „Pokud bychom hledali tým s podobnou taktikou, nenašli bychom žádný lepší. Rozebrali si naše hráče a nedali nám ani trochu volného prostoru,“ vyprávěl po středečním duelu. „Žádný jiný zápas nedokáže hráče prověřit v psychice jako právě proti Boltonu,“ dodal.

Arsenal po výhře předskočil Manchester United a díky lepšímu skóre se dokonce vyhoupl do čela Premier League před Chelsea. Blues však mají odehrán o jeden zápas méně. Bolton je s osmnácti body na 19 příčce a o setrvání v soutěži bude muset i nadále bojovat. „Věřím, že pokud bude Bolton hrát tak, jak hraje nyní, v Premier League zůstane,“ vzkázal svému nově jmenovanému kolegovi Wenger.

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Reklama

Související témata: