Hlavní obsah

VIDEO: Arsenal vyhrál díky likvidačnímu faulu Gallase, zlobí se Bolton

Hodně emotivně končil středeční zápas anglické Premier League mezi Arsenalem a Boltonem. Zatímco domácí fotbalisté se opájeli báječným obratem z 0:2 na konečných 4:2, Bolton odjížděl s pocitem křivdy. Vyrovnávacímu gólu totiž podle televizních záběrů předcházel faul před jejich šestnáctkou, po němž však rozhodčí Wiley nechal pokračovat ve hře a navíc zcela ignoroval zraněného Marka Daviese.

Foto: Tom Hevezi, ČTK/AP

Denilson (vlevo) se raduje se svými spoluhráči z Arsenalu z branky.

Článek

Inkriminovaný souboj se odehrál v 52. minutě. Do té doby vynikající Davies se snažil ve skluzu odkopnout míč, jenže to už se k němu řítil domácí William Gallas, porazil jej a nakonec mu prošlápl nohu.

"Úplně jasný faul, který měl k červené kartě blízko jako málokterý. Kdyby Gallas aspoň líznul míč, jenže toho se vůbec nedotkl. Rozhodčí to viděl, celou dobu koukal na svíjejícího se hráče na zemi. No a pak ještě Arsenal ukáže tu svou tolik omílanou fair play a nezakopne míč," láteřil po zápase kouč Boltonu Owen Coyle.

I jeho protějšek Arséne Wenger uznal, že "ten zákrok nebyl vůbec dobrý". Zároveň ale hájil své hráče, kteří prý ležícího soupeře neviděli. Kapitán Arsenalu Cesc Fábregas pár vteřin nato vyrovnal na 2:2 a otřesení hosté bez svého nejlepšího hráče, který musel okamžitě vystřídat, už nekladli takový odpor. Nakonec odjeli s nepořízenou.

Když navíc Daviese odnášeli ze hřiště, spustili domácí fanoušci sérii nepříliš vhodných popěvků na jeho adresu. "To byste fakt nechtěli slyšet," dodal Wenger.

Bolton teď sčítá škody. Vedle ztracených bodů, které mají v našlapaném spodku tabulky cenu zlata, přišel na nějakou dobu i o jednu z opor. Davies má podle prvního vyšetření poraněné vazy v kotníku a podezření na zlomeninu nohy, které upřesní až dnešní rentgen. Vedení anglické Fotbalové asociace oznámilo, že Gallase za jeho zákrok trestat nebude, protože to měl udělat rozhodčí.

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Reklama

Související témata: