Hlavní obsah

Válka slov v Manchesteru. Tévez označil Nevilla za blbce

MANCHESTER

Spor mezi fotbalisty Garym Nevillem z Manchesteru United a Carlosem Tévezem z Manchesteru City bude mít dohru pouze u disciplinární komise. Trenér Manchesteru City Roberto Mancini nechce celou záležitost řešit na klubové úrovni a považuje ji za uzavřenou. A to i přesto, že Tévez v rozhovoru pro argentinské rádio Rivadavia označil Nevillea za blbce.

Foto: Phil Noble, Reuters

Útočník Manchesteru City Carlos Tévez se raduje z branky.

Článek

K incidentu mezi oběma hráči došlo poté, co Tévez v manchesterském derby v rámci Ligového poháru vyrovnal z penalty na 1:1 a nasměroval svůj tým za vítězstvím 2:1. Při oslavách branky naznačil sklapnutím ruky svému bývalému spoluhráči z United Nevilleovi, aby nemluvil.

Reagoval tak údajně na Nevilleův výrok o tom, že trenér Alex Ferguson udělal dobře, že argentinského útočníka nechal v létě odejít. Neville si gesto nenechal líbit a následně na Téveze zdvihl prostředníček.

"Co má takový blbec o mně co mluvit. Postrádá jakýkoli respekt. Já o něm nikdy nic neřekl. Bylo od něj špatné prohlásit, že měl Ferguson pravdu. Snažil se mu jen podlézat," uvedl Tévez k incidentu v rozhovoru pro argentinské rádio Rivadavia.

Chování své hvězdy, která v posledních 11 zápasech nastřílela 13 branek, nehodlá Manchester City nijak řešit. "Pro mě je to už u konce. Důležitější je, že se hráči již soustředí na další zápas," uvedl Mancini.

Italský kouč si nemyslí, že by incident mohl mít vliv na chování fanoušků ve středeční odvetě. "V Anglii fanoušci chodí na stadion kvůli tomu, aby se dívali na hru, a ne kvůli nějakým sporům. To je na anglické lize to krásné. Proto si nemyslím, že by měl nastat nějaký problém," dodal.

Trest pro oba hráče tak může přijít pouze od anglické Fotbalové asociace, která hodlá celou záležitost prošetřit. Výraznější postih hrozí Nevilleovi. Pětaosmdesátinásobný anglický reprezentant totiž dostal důrazné varování už po zářijovém derby v lize, kdy vyzývavě slavil před fanoušky City vítězný gól Michaela Owena v nastaveném čase.

Reklama

Související témata: