Hlavní obsah

Rooney potopil Manchester City v nastavení, United postoupili do finále Carling Cupu

MANCHESTER

Fotbalisté Manchesteru United zvítězili v odvetném utkání semifinále Carling Cupu nad Manchesterem City 3:1 a po úvodní prohře 1:2 na hřišti soupeře slaví postup do finále soutěže. O rozhodující branku zápasu se postaral Wayne Rooney, který se trefil ve druhé minutě nastavení.

Foto: Phil Noble, Reuters

Útočník Manchesteru United Wayne Rooney (vlevo) se raduje se spoluhráčem Nanim z branky do sítě Manchesteru City.

Článek

United museli k postupu vstřelit minimálně jednu branku a celý úvodní poločas byli aktivnějším týmem. Do větší příležitosti se však přes obranu Citizans propracovat nedokázali. V základní sestavě hostů se opět neobjevil útočník Emmanuel Adebayor, který se stále vzpamatovává z ozbrojeného útoku na reprezentaci Toga v Angole.

Ofenzivní hvězda City se na hřišti objevila na posledních dvacet minut, to už ale jeho tým prohrával. V 52. minutě totiž založil rychlý útok Rooney, k míči se posléze dostal Scholes, který vydařenou střelou k tyči rozradostnil Old Trafford poprvé. Rudí ďáblové přidali druhou branku o dvacet minut později. Uvnitř pokutového území přihrál Fletcher Carrickovi, který překonal gólmana Givena podruhé.

Citizens však dokázali zápas zdramatizovat, když se potřetí ve dvojzápase trefil bývalý hráč United Carlos Tévez. Argentinský šutér se dokázal dostat před Ferdinanda a Bellamyho centr umístit do brány.

Vše nasvědčovalo tomu, že se bude na Old Trafford prodlužovat, Wayne Rooney však prokázal svou střeleckou fazónu posledních dnů. Ve druhé minutě nastavení totiž hlavičkou z bezprostřední blízkosti poslal domácí do rozhodujícího dvoubrankového náskoku. Manchester United tak postoupil do finále Carling Cupu. Ve finále, které se bude hrát 28. února ve Wembley, se střetne s Aston Villou.

Carling Cup, odvetné semifinále:
Manchester United - Manchester City 3:1 (52. Scholes, 72. Carrick, 90.+2 Rooney - 76. Tévez). První zápas 1:2, postupuje Manchester United.

Reklama

Související témata: