Hlavní obsah

VIDEO: Lampard sestřelil dvěma góly Birmingham. Je nejlepší, říká Ancelotti

LONDÝN

Chelsea je opět lídrem Premier League. Svěřenci Carla Ancelottiho se na první místo vrátili po středeční výhře 3:0 nad Birminghamem. Největší zásluhu na vítězství ve 23. kole měl Frank Lampard, který vstřelil dvě branky. Svým výkonem nadchl i trenéra Chelsea Carla Ancelottiho, jemuž hraje do karet i remíza Arsenalu s Aston Villou.

Článek

Chelsea sehrála takticky vydařenou bitvu. Už v páté minutě otevřel svou hlavičkou skóre zápasu Malouda. Ještě do konce prvního poločasu rozjásal Stamford Bridge Lampard, který uzavřel i gólový výčet zápasu v poslední minutě zápasu.

„Atakovali jsme soupeře na celém hřišti, díky čemuž jsme si dokázali vypracovat mnoho příležitostí ke skórování,“ těšilo po utkání trenéra Ancelottiho, jehož nadchl zejména výkon Lamparda. „Jeho dvě branky dokázaly, že je nejlepším záložníkem na světě,“ nešetřil chválou.

V souběžně hraném utkání navíc Arsenal pouze remizoval na hřišti Aston Villy a Chelsea se tak vrátila do čela soutěže. „Je dobře, že jsme zase na špici tabulky,“ těšilo padesátiletého kouče.

„Stále máme celou situaci ve svých rukou,“ prohlásil Ital, jehož tým má odehrán o jeden zápas méně než největší rivalové. „Arsenal navíc bude v neděli hrát právě proti Manchesteru,“ připomněl vzájemný duel největších soků Chelsea o trofej pro vítěze Premier League.

Na Chelsea čeká na první pohled snadnější soupeř, představí se na hřišti nováčka Burnley. Do sestavy londýnského týmu by se navíc mohli vrátit Salomon Kalou a Didier Drogba, kteří reprezentovali Pobřeží slonoviny na fotbalovém mistrovství Afriky. „Nebudeme měnit systém naší hry, ale Drogbu potřebujeme, protože je to fantastický útočník,“ naznačil Ancelotti, že se ještě zvýši ofenzivní síla jeho týmu.

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Reklama

Související témata: