Hlavní obsah

Nejsem rozený kanonýr, tvrdí ostrostřelec Rooney

MANCHESTER

Fotbalový střelec Wayne Rooney je letos v obdivuhodné formě. V dresu Manchesteru nastřílel již jednadvacet branek, a to má před sebou ještě podstatnou část sezóny. Důvodů k úsměvu má zkrátka celou řadu. Přesto zůstává skromně při zemi a říká: „Nejsem rozený kanonýr!"

Foto: Phil Noble, Reuters

Wayne Rooney (vlevo) se raduje z jedné ze svých 21 letošních tref v dresu Manchesteru United.

Článek

Rooney zároveň v rozhovoru pro deník The Sun odmítl, že by byl Manchester United týmem jednoho muže. Místo toho vyzdvihl přínos svých spoluhráčů. „Kdepak, je nesmysl myslet si, že vše zařídím sám. Kdyby mi nepřicházely dobré přihrávky, tak by žádné góly nebyly,“ uvedl.

Jenže Rooney v United pořádně vyčnívá. Vzpomeňte jen na jeho kanonádu proti Hullu, kterému v posledním ligovém souboji nasázel čtyři branky a zařídil tak vítězství 4:0. Dvě skvělá vystoupení předvedl i v semifinálových duelech Anglického poháru s městským rivalem City. V odvetě vsítil rozhodující gól a poslal tým kouče Alexe Fergusona do finále.

„Ovšem vítězíme a postupujeme jako tým, opravdu nezáleží na jednotlivcích,“ zopakoval Rooney a pochvaloval si dosavadní průběh sezóny: „Máme to dobře rozehrané. V lize má sice situaci ve svých rukou Chelsea, ale jsme na dostřel a počkáme si na šanci. Dobrou pozici máme také v Lize mistrů a jsme ve finále Anglického poháru.“

Kanonýr Rooney je přesvědčen, že může střílet ještě více gólů. „Ti, kteří říkají, že nejsem kanonýr se vším všudy, mají možná pravdu. Vždy jsem cítil, že mohu střílet více branek. Teď pracuji na tom, abych si při utkáních dělal více prostoru, vytvářel více příležitostí ke střelbě a vyplácí se to.“

Rooney v Sunu odpovídal také na obavy anglických fanoušků, jestli ho plné vytížení v domácí lize i poháru a Lize mistrů nevyčerpá před mistrovstvím světa v Jižní Africe. Anglický reprezentant je známý tím, že v klubu nežádá úlevy a do všeho jde naplno. „Jinak se to ani dělat nedá, nebylo by fér vůči klubu myslet teď na to, co bude, a nedat do zápasů všechny síly,“ zakončil Rooney.

Reklama

Související témata: