Hlavní obsah

Liverpool si poradil s Boltonem, Chelsea s Čechem senzaci nedopustila

PRAHA

Fotbalisté Liverpoolu vyhráli ve 24. kole anglické Premier League nad Boltonem 2:0, a v lize tak nepoznali hořkost porážky již v šestém utkání v řadě. Velmi blízko zisku tří bodů byli i hráči Tottenhamu, kteří díky brance Defoe vedli ještě v 90. minutě v Birminghamu 1:0, avšak vyrovnávací gól Ridgewella rozhodl o dělbě bodů. Vedoucí Chelsea slavila tři body na hřišti Burnley, kde však ještě sedm minut před koncem hrála nerozhodně 1:1.

Článek

Chelsea šla na trávníku zachraňujícího se Burnley do vedení ve 27. minutě, kdy prakticky z prvního vážnějšího útoku skórovala díky útočníkovi Anelkovi. Šok pro hosty s Petrem Čechem v bráně přišel po změně stran, když se prosadil Fletcher. Překvapení však nedopustil Terry, jenž v 83. minutě hlavou po rohovém kopu stanovil konečné skóre na 2:1 pro Blues.

Fotbalisté Liverpoolu do sobotního odpoledne neprohráli v posledních pěti ligových duelech a dobrou bilanci chtěli vylepšit i proti Boltonu. Fanoušci na Anfield Road propukli poprvé v nadšení ve 37. minutě, když míč za Jaaskelainenova záda dostal Kuijt. Důrazný Nizozemec si tak připsal již svůj osmý gól v letošním ročníku Premier League. V 70. minutě se musel za hlavu chytat útočník hostů Davies, neboť nešťastným vlastním gólem stanovil konečné skóre na 2:0 pro Liverpool.

V případě zaváhání Reds je mohli na páté příčce přeskočit hráči Aston Villy. Ti uspěli na půdě Fulhamu, kde vyhráli 2:0. Pět minut před odchodem do šaten poslal hosty do vedení třiadvacetiletý útočník Agbonlahor. To ovšem ze strany talentovaného forvarda nebylo vše, neboť ten samý hráč ve 44. minutě již svou desátou ligovou brankou zvýšil na rozdíl dvou branek.

Kohouti bez výhry

Vedoucí trojici týmů se mohl bodově přiblížit Tottenham, který na půdě Birminghamu hodně zlobil domácí defenzívu. Hlavně vytáhlý útočník Kohoutů Crouch byl pro soupeřovu obranu velkým nebezpečím při centrech ze stran. Úsilí Tottenhamu nakonec přineslo své ovoce, když v 69. minutě skóroval Defoe. Poslední slovo měl ovšem domácí Ridgewell, jenž v nastavení střelou z hranice malého vápna vyrovnal na 1:1

V duelu dvou týmů bojujících o záchranu mezi Hullem a Wolverhamptonem se dočkali diváci čtyř branek. Bohužel pro domácí fandy hosté dokázali dvakrát nepříznivý vývoj skóre vyrovnat, a tak mezi oběma celky na chvostu tabulky stále zůstává jednobodový náskok rozdíl.

Anglická fotbalová liga - 24. kolo:
Birmingham - Tottenham 1:1 (90. Ridgewell - 69. Defoe), Fulham - Aston Villa 0:2 (40. a 44. Agbonlahor), Hull - Wolverhampton 2:2 (11. Vennegoor of Hesselink, 52. Hunt z pen. - 48. vlastní Gardner, 67. Jarvis), Liverpool - Bolton 2:0 (37. Kuijt, 70. vlastní K. Davies), West Ham United - Blackburn 0:0, Wigan - Everton 0:1 (84. Cahill), Burnley - Chelsea 1:2 (50. Fletcher - 27. Anelka, 83. Terry).

Reklama

Související témata: