Hlavní obsah

Manchester United roznesl Arsenal na jeho hřišti, vyhrálo i City

PRAHA

V jednoznačné představení se změnil ostře sledovaný duel 24. kola anglické fotbalové Premier League mezi Arsenalem a Manchesterem United. Druzí Rudí ďáblové nastříleli třetímu Arsenalu hned tři branky a radovali se tak ze zasloužené výhry 3:1. Jednou se trefil i Wayne Rooney, pro něhož se jednalo o jubilejní stý ligový gól. Tomáš Rosický v dresu Kanonýrů vydržel na trávníku do 71. minuty.

Foto: Phil Noble, Reuters

Útočník Manchesteru United Wayne Rooney (vlevo) se raduje se spoluhráčem Nanim. (ilustrační foto)

Článek

Na Emirates stadium viděli diváci od začátku utkání rychlý fotbal, kterému nechyběly gólové akce na obou stranách. Za domácí o sobě dal nejprve několikrát vědět Rus Aršavin, ovšem byli to hosté, kteří dokázali překonat defenzívu soupeře jako první. Ve 33. minutě se na pravé straně uvolnil přes tři protihráč Nani a parádním lobem přes brankáře Almuniu otevřel skóre utkání.

Čtyři minuty nato už vedli United o dvě branky. Po rychlém brejku se gólově prosadil Rooney, jenž se tak v letošní sezóně trefil v lize již podvacáté a celkově si v anglické nejvyšší soutěži připsal stou branku. Tuto metu přitom doposud v Premier League překonalo jen sedmnáct fotbalistů.

Těžko Kanonýři proti United dokazovali, že mají nejúdernější ofenzívu v lize. Gól se nedařilo vsítit ani Fabregasovi, který v posledních pěti zápasech nastřílel pět branek. Naopak se gólově prosadili znovu hosté, když po úniku zvyšoval už na 3:0 v 52. minutě Park. Deset minut před koncem duelu se trefil i domácí Vermaelen. To už nebyl na trávníku český reprezentant Tomáš Rosický, jehož v 71. minutě vystřídal Eboue.

City nezaváhalo v Portsmouthu

Portsmouth jel na horkou půdu Manchester City s tím, že tam při posledních patnácti kláních nepoznal radost z výhry. To mu domácí fotbalisté nedopřáli ani tentokrát, neboť beznadějně poslední tým Premier League porazili 2:0.

City tak po výhře nad Portsmouthem neprohráli doma již svůj čtrnáctý zápas v řadě. Tentokrát se o to postaral obávaný útočník Adebayor, jenž ve 40. minutě otevřel skóre zápasu. V nastavení první půle přidal ještě druhý zásah do sítě hostů Kompany. Ve druhém poločase se diváci již gólu nedočkali.

Anglická fotbalová liga - 24. kola:
Manchester City - Portsmouth 2:0 (40. Adebayor, 45.+1 Kompany), Arsenal - Manchester United 1:3 (80. Vermaelen - 33. Nani, 37. Rooney, 52. Park).

Reklama

Související témata: