Hlavní obsah

VIDEO: Schytali jsme tvrdý úder, zklamání je obrovské, přiznal kouč Arsenalu Wenger

LONDÝN

Zklamání netajil. Pro jeho Arsenal to byla tvrdá lekce, kterou na svém stadiónu od rudých ďáblů dostal. A dokonce už druhá od mužstva hvězdné čtyřky. „Schytali jsme těžký úder a obrovské je i naše zklamání,“ přiznal rozčarovaný kouč Arsenalu Arséne Wenger poté, co jeho tým prohrál ve čtyřiadvacátém kole Premier League 1:3 s Manchesterem United.

Článek

Nejdříve lekce od Chelsea, která vypráskala kanonýry na jejich Emirates Stadium 3:0, teď stejně tvrdý úder od Manchesteru.

Těžko prohru přijmout, snadno ji vysvětlit

„Těžké přijmout takovouto prohru, zato vysvětlit ji lze snadno. Poskytovali jsme soupeři až příliš velký prostor, počínali jsme si neskonale naivně a navíc se dopouštěli i obrovských individuálních chyb. Úbozí v defenzívě, neškodní v útoku, proto jsme neměli šanci,“ nešetřil své svěřence po krutém výprasku trenér Arséne Wenger.

Příčiny kolapsu Kanonýrů, kteří v 52. minutě po gólu Parka prohrávali už 0:3, takže bylo po zápase, však i on hledal těžko. „Skutečně nevím, čím to bylo. Nervozitou? Přespřílišnou motivací? Touhou uspět? Bázní?“ meditoval Wenger.

Ferguson nabídl Rooneyho

Jeho kolega na lavičce United Alex Ferguson mu vysvětlení nabídl. „Rooney. Ronney to byl. Byl zase naším klíčovým hráčem, takže jsme hráli všechno na něho a Arsenal si s ním prostě nevěděl rady. Nebyl schopen ho zastavit,“ vynášel až do nebe hrdinu zápasu Wayna Rooneyho, který osm minut před přestávkou jistil svým dvacátým gólem v sezóně vedení Rudých ďáblů na 2:0 a vstoupil tím zároveň mezi legendární kanonýry Premier League. Jako teprve osmnáctý hráč v historii soutěže totiž nastřílel sto ligových branek...

„Nejen Rooney nám dělal problémy. Samozřejmě, dal nám gól, bylo ho plno, ale za to jsme si mohli sami, protože jsme dopřávali prostor a čas. Ale tak to bylo i s dalšími hráči soupeře,“ odmítl podobně jednoduché vysvětlení Wenger a postěžovaql si, že dva góly inkasoval jeho tým poté, co sám kopal roh. "Neskutečné," nechápal.

Proti Chelsea budeme zase silní, slíbil kouč

Arsenal, který po nedělní prohře ztrácí na druhý Manchester United čtyři body a na vedoucí Chelsea dokonce pět, přičemž Čechův tým má navíc zápas k dobru, přitom čeká v příštích deseti dnech těžký sled utkání.

Nejdříve hraje 7. února na Chelsea, tři dny poté se utká doma s Liverpoolem. „Prohráli jsme, ale zároveň poznali, co nám scházelo a co musíme udělat lépe. Teď je třeba držet hlavně pohromadě, abychom se z masivního úderu od Manechsteru dostali. Utkání s Chelsea na Stamford Bridge bude dobrou příležitostí ukázat, že jsme jednotní a silní,“ plánoval Wenger.

Kouči Manchesteru tím mluvil z duše. „Potřebujeme, aby Chelsea ztratila a Arsenal by se o to mohl příští týden postarat. A to si přeji i přesto, že i s Arsenalem musíme v boji o ligový primát dál počítat,“ nechal se slyšet Ferguson.

„Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.“

Reklama

Související témata: