Hlavní obsah

Čech se zastává nevěrného Terryho: Je to charakter

PRAHA

V nouzi poznáš přítele. Fotbalový obránce John Terry je nyní pod palbou médií a jeho osobní život se rozebírá v každém bulvárním plátku na ostrovech i všude na kontinentu. Kapitán londýnské Chelsea i anglické reprezentace se zodpovídá z nemanželského poměru s přítelkyní bývalého spoluhráče z Blues Waynea Bridge. Nyní se Terryho rozhodl zastat český brankář Londýňanů Petr Čech. „Je silný a má charakter,“ mysli si Čech.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Petr Čech (vlevo) s kapitánem Chelsea Johnem Terrym

Článek

Velký rozruch se kolem Terryho vyrojil ve chvíli, kdy chtěl zabránit britským médiím, aby informovaly o jeho záletech. Tři roky ženatý stoper Chelsea, jenž má se svou manželkou dvojčata, čelí nařčení, že měl milostný vztah s přítelkyní bývalého spoluhráče Waynea Bridge.

Jako by to ale na kapitánovi Albionu nezanechalo žádný dopad. Terry byl totiž v sobotním duelu Premier League na půdě Burnley ústřední postavou zápasu, když Chelsea právě po jeho hlavičce slavila zisk tří bodů za výhru 2:1. Zkušený zadák se po utkání dočkal uznání nejen od kouče Carla Ancelottiho, nýbrž i od svého spoluhráče a kamaráda Petra Čecha.

„Pro nás byl vždy prvotřídním hráčem, v čemž pokračuje i nadále,“ řekla česká reprezentační brankářská jednička pro Sky Sports na adresu Terrryho. „Ukázal velký charakter, protože to pro něho nebyla jednoduchá situace. Nakonec se mu povedlo vstřelit vítězný gól, což je skvělé,“ dodal Čech.

Kapitánem je a bude

Hodně se spekulovalo o tom, jestli i po propuknutí aféry bude Terry nosit kapitánskou pásku jak v dresu Albionu, tak i na klubové úrovni v Chelsea. K tomu má italský kouč Ancelotti jednoduchý argument. „Je kapitánem a bude kapitánem,“ pronesl hlavní muž na lavičce Chelsea. „Spoluhráči v něj nikdy neztratili důvěru,“ poznamenal Anecolotti.

Chelsea má nyní na čele nejvyšší anglické ligy jednobodový náskok na druhý Manchester United a k tomu ještě zápas k dobru. „Musíme toho využít a zápas v Hullu zvládnout,“ míní Čech. „Když to utkání vyhrajeme, na čele odskočíme. Naše zápasy musíme vyhrávat a pokud náš soupeř ztratí, bude to pro nás to nejlepší,“ dodal před úterní dohrávkou sedmadvacetiletý gólman.

Reklama

Související témata: