Hlavní obsah

Pokud neporazíme Chelsea, titul nevyhrajeme, ví Fabregas

LONDÝN

Arsenal neprožívá lehké období. A kapitán Kanonýrů Francesc Fabregas si to uvědomuje. Po krátké době, v níž se Arsenal dostal na první příčku Premier League, svěřenci Arséna Wengera vybojovali ze dvou zápasů jediný bod a ztráta na vedoucí Chelsea narůstá. A právě Chelsea bude dalším soupeřem Gunners. „Musíme je porazit, abychom zůstali v boji o titul,“ ví Fabregas.

Článek

Před dvěma týdny zvítězil Arsenal nad Boltonem a rázem se vyhoupl až na první místo v tabulce anglické fotbalové ligy. Od té doby však pouze remizoval s Aston Villou a o uplynulém víkendu podlehl v důležité bitvě Manchesteru United. Boj o první místo se tak Fabregasovi a spol. vzdálil.

Tým z hlavního města Anglie má navíc před sebou nepříjemný los. O víkendu se představí v městském derby na Stamford Bridge, stadiónu Chelsea, a poté přivítá Liverpool. „Nikdy není dobré hrát proti Chelsea, zvláště když má před vámi takový náskok,“ nechal se slyšet na stránkách The Sun zklamaný Fabregas. „Momentálně jsou velmi silní a jejich hráči spolu hrají velmi dlouho. My je teď musíme porazit, abychom zůstali v boji o titul,“ je Španělovi jasné.

První zápas sezóny opanovala Chelsea

Narozdíl od předchozích ročníků, letos se Arsenalu nedaří bodovat v zápasech s nejsilnějšími týmy. S Manchesterem United prohrál v této sezóně oba zápasy Premier League, Chelsea v listopadu zvítězila na jeho vlastním stadiónu 3:0. „Sám sobě lhát nemohu. Chelsea byla lepší než my, stejně jako Manchester United,“ pokračoval ve sklíčeném tónu kapitán Kanonýrů.

„Ale pokud ztratíte víru, nemůžete nikdy nic vyhrát. A my pořád bojujeme. Musíme myslet pozitivně. Je příliš jednoduché říci, že jsme prohráli s Manchesterem a vše je ztraceno. To by bylo bláznovství. Musíme být silní,“ vzkazuje do kabiny dvaadvacetiletý záložník.

Fanoušci jeho týmu čekají už pět let na zisk jakékoliv trofeje. Arsenal pravidelně doplácí na častá zranění svých hráčů. Letos navíc kouče Arséna Wengera trápí nedostatek útočníků. Adebayor odešel do Manchesteru City a Robin van Persie zůstává na marodce.

„Mě opravdu nezajímá, co si lidé myslí. Musíme se tomu vzepřít a dokázat, že na to máme. Musíme se odrazit k lepším výsledkům. Čekají nás těžké zápasy na stadiónu Chelsea a potom doma proti Liverpoolu,“ vysvětluje Fabregas. Jeho tým však v neděli nečeká lehký úkol, Chelsea v letošním ročníku Premier League prohrála jen třikrát...

Reklama

Související témata: