Hlavní obsah

VIDEO: Aféra kolem Terryho nás nerozhází, tvrdí po ztrátě bodů kouč Chelsea

PRAHA

Trenér fotbalistů londýnské Chelsea Carlo Ancelotti po úterní ztrátě dvou bodů v Premier League odmítl, že by aféra kolem Johna Terryho rozhodila. Výsledek 1:1 z půdy Hullu však určitě nebyl podle představ italského kouče. „Nebyli jsme tím vyvedeni z míry, nic nemůže snížit naši koncentraci,“ proklamoval po získu bodu Ancelotti.

Článek

Český brankář Blues Petr Čech před úterním dohrávaným duelem kalkuloval, že by zisk tří bodů Chelsea v boji o ligové prvenství výrazně pomohl. Londýňané mohli mít na druhý Manchester United čtyřbodový náskok, takhle to ale mohou být právě Rudí ďáblové, kteří se po následujícím 25. kole budou vyhřívat v čele tabulky Premier League.

Zpackaný zápas na půdě zachraňujícího se Hullu si tak mohou hráči Chelsea ještě dlouho vyčítat. „Tento tým se maximálně koncentruje v každém zápase, do kterého nastoupí. Nic se nezměnilo ani u Johna Terryho. Opět podal kvalitní výkon,“ vyvracel kouč hostů Ancelotti pochybnosti, že by se právě aféra kolem kapitána jeho výběru měla podepsat pod ztrátou dvou cenných bodů.

Zkušený italský stratég přesto přiznal, že je ochoten dát Terrymu na příští týden, kdy se Chelsea utká v pátém kole FA Cupu s Cardiffem, volno. „To je věc mezi mnou a Terrym. Do toho vám nic není,“ poznamenal Ancelotti. „Poznáte, až uvidíte naši jedenáctku proti Cardiffu. Jestli potřebuje dovolenou, pustím ho. Jestli ne, bude hrát,“ dodal pro britský deník The Sun.

I když Chelsea promarnila možnost odskočit United v čele tabulky, Ancelotti zoufalství nepropadá. „Je to pro nás dobrý výsledek. Z naší strany to nebyl nejlepší výkon, ale Hull se předvedl ve skvělém světle a dokázal nás dostat pěkně pod tlak,“ řekl padesátiletý trenér. „Někdy se může stát, že ztratíte body s menším týmem,“ dodal na závěr.

Více sportovních videí na www.sportstream.cz.

Reklama

Související témata: