Hlavní obsah

Je pořád jak malé dítě, tvrdí o kouči Fergusonovi jeho svěřenci v Manchesteru

PRAHA

Již osmašedesátkrát slyšel slavný fotbalový kouč Sir Alex Ferguson zjara zpívat kosa, jeho svěřenci v Manchesteru United však o něm tvrdí, že je pořád jako malé dítě. Ostatně je to na něm vidět při každém gólu Rudých ďáblů, kdy vyletí ze střídačky a začne skákat jako čertík. Jeho touha po triumfu je tak velká, jako by předtím ještě žádný nezískal.

Článek

Naposledy se v tomto duchu o svém trenérovi vyjádřil levý bek United Patrice Evra, když okomentoval nezměrnou Fergusonovu radost po vítězství nad městským rivalem Manchesterem City v semifinále Carling Cupu v minulém týdnu.

„Sir Alex je dítě. Viděli jsme to proti Manchesteru City. Je pořád do fotbalu tak zapálený,“ ocitoval slova talentovaného krajního beka britský deník The Sun. „Po tom zápase skákal nahoru a dolu jako malé dítě. Vypadalo to, jako by předtím ještě žádný zápas nevyhrál,“ dodal.

„Nemyslím si, že v sedmdesáti bude doma číst v křesle knížku nebo koukat na televizi. To by ho asi nudilo,“ tuší francouzský zadák. „Taky se nedomnívám, že jednou ohlásí konec trenérské kariéry. Dokud bude mít sílu, bude pokračovat,“ myslí si o svém trenérovi Evra, jenž na Old Trafford přišel 10. ledna roku 2006. „Vydrží do posledního vzdechu,“ řekl o Fergusonovi.

Manchester továrnou pracujících

Manchester v anglické Premier League šlape na paty vedoucí Chelsea, která má na něj v čele tabulky už jen dvoubodový náskok. Rudí ďáblové naposledy vypráskali Arsenal na jeho hřišti 3:1, že by to pro svěřence skotského trenéra však mělo znamenat létání v oblacích, osmadvacetiletý Evra jednoznačně odmítá.

„Manchester United je továrna pracujících. Takovou kulturu v klubu prostě musíte respektovat. V mužstvu musíme všichni tvrdě makat a počítat s tím, že se nám po každé výhře nedostane gratulace. Sir Alex Ferguson často řekne ´Dobrá práce synu´a to je tak všechno,“ odkryl něco z pod pokličky na Old Trafford rodák ze senegalského Dakaru.

„Pro ně je samozřejmost, že odehrajete dobrý zápas. Vyhrát mistrovský titul se považuje za normální. To je Manchester United. Nemáme právo dopustit se chyby. Na trávníku dělám to, co mám. Když nehraji dobře, trenér si to se mnou vyřídí. To, že mi dovoluje nosit kapitánskou pásku, je pro mě obrovská čest,“ řekl Evra. „Cristiano Ronaldo i Tévez nám v týmu schází, ale kdo je u nás opravdu největší hvězdou, je tým,“ dodal na závěr.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články