Hlavní obsah

Kanonýr Rooney má strach z italského kouče Angličanů Capella. "Je strašidelný," ulevil si

PRAHA

Jubilejní 100. trefu v Premier League a již svou dvacátou branku v sezóně vsítil Wayne Rooney, přesto se kanonýr Manchesteru United netají strachem z italského kouče ve službách anglické reprezentace Capella. "Je přímo strašidelný," ulevil si, přesto ale věří, že se mu na světovém šampionátu v Jižní Africe bude dařit. „Snad mi forma ještě vydrží,“ přeje si.

Foto: Darren Staples, Reuters

Anglický fotbalista Wayne Rooney během kvalifikačního utkání proti Andoře

Článek

V neděli to odskákal Arsenal, který i díky brance Rooneyho prohrál na vlastním trávníku s Manchesterem United 1:3. „Doufám, že mi tahle forma ještě vydrží,“ řekl pro německý deník Bild. „Mě motivuje strach z porážky. To mi pomáhá i ve chvílích, kdy se mi  až tak nedaří,“ dodal.

Konečně našel své místo

„Moji rodiče mě vždy učili nevzdávat se, ale bude těžké udržet toto tempo,“ tuší čtyřiadvacetiletý anglický reprezentant, jenž si nemůže vynachválit post, na kterém teď v United nastupuje. „Dřív jsem musel hrát vždy na různých místech. Jednou ofenzivně laděný, jindy na pravé nebo na levé straně zálohy. Teď jsem na hrotu, a to je moje místo na hřišti. Můj vliv v utkání ještě nikdy nebyl tak velký,“ přiznává Rooney.

A proč mají v poslední době v závěrečných fázích Ligy mistrů převahu anglické týmy? „Hrajeme nepříjemně a je vždy těžké nás porazit. Anglické finále s účastí United je snem,“ prozradil obávaný kanonýr, který do velkého fotbalu nakouknul v dresu Evertonu.

Premier League je víc než Liga mistrů 

Kdyby si měl Rooney vybrat, jestli by raději pozvedl trofej v Champions League, nebo v anglické Premier League, nerozmýšlel by se dlouho. „Raději bych slavil mistrovský titul. To je ta nejvýznamnější trofej. Obzvláště pro fanoušky,“ ví své útočník Rudých ďáblů.

Capello mu nahání strach

Blíží se také mistrovství světa v Jihoafrické republice, Rooney si ale netroufá odhadovat, který z týmů bude ve finále slavit tentokrát. „Představí se tam hned několik silných týmů. Mými favority jsou celky Španělska, Brazílie, Portugalska a Argentiny,“ odkrývá své tipy Rooney. Kteří hráči by mohli být hvězdou šampionátu? „Messi, Ronaldo, nebo Kaká. Tato trojice má největší šanci,“ myslí si forvard United.

Rooney také přiznal, že mu praktiky italského kouče Albionu Fabia Capella nejsou vždy úplně po chuti. Když ho měl jedním slovem charakterizovat, řekl: „Strašidelný. Když v tréninku nejde vše tak jak má, musíte jít na video, při němž vám kouč ukáže, co by se mělo zlepšit,“ poznamenal na závěr Rooney.

Reklama

Související témata: