Hlavní obsah

Drogba sestřelil Arsenal v boji o titul, Chelsea zase vede Premier League

LONDÝN

Prokletí Arsenalu se jmenuje Drogba. V nedělním ostře sledovaném duelu 25. kola fotbalové Premier League mezi Chelsea a Arsenalem se to znovu potvrdilo. Za třiadvacet minut dal totiž Drogba ma Stamford Bridge Kanonýrům dva góly a rozhodl o vítězství svého týmu, který se tak po čtyřiadvaceti hodinách znovu vrátil do čela tabulky.

Foto: Felix Ordonez, Reuters

Útočník Chelsea Didier Drogba se radoval v duelu s Arsenalem z gólu hned dvakrát.

Článek

Arsenalu mělo nahrávat všechno. Remíza Chelsea uprostřed týdne na trávníku Hullu, sexuální aféra Johna Terryho, který v pátek přišel po rozmluvě s trenérem národního týmu Fabio Capellem o kapitánskou pásku anglické reprezentace, pak především. Pohrůžka domácího kouče Ancelottiho adresovaná Petru Čechovi těsně před zápasem ovšem také...

Wengera soupeřovy problémy nezajímaly

"Nás takové věci nezajímají, o problémy Chelsea se nestaráme, soustřeďujeme se jen sami na sebe," reagoval na vření v kádru Chelsea trenér Arsenalu Arsene Wenger, který na trávník Stamford Bridge neposlal v základní sestavě trochu překvapivě českého legionáře Tomáše Rosického.

Zapomněl však přitom na jednu věc - na eso Chelsea, jež se jmenuje Drogba. Ten sice moc vidět nebyl, přesto za 23 minut vstřelil dva góly a zápas rozhodl. Nejprve v 8. min. zužitkoval hlavičku suverénně hrajícího Terryho ve vedoucí branku, za čtvrt hodiny přidal po individuální akci branku druhou. Byl to jeho dvanáctý gól v desátém zápase, který proti Arsenalu odehrál!

Čech vzal pohrůžku vážně

Ancelottiho hrozbu vzal ovšem smrtelně vážně i Petr Čech. Italský trenér Chelsea měl před derby s Arsenalem prohlásit, že pokud se český gólman nezlepší, bude na konci sezóny hledat náhradu.

A tak se Čech činil... Po prvním gólu Drogby si totiž Arsenal vynutil převahu, ale český brankář chytající v barvách Chelsea 250. zápas, své mužstvo podržel. Hlavně při šanci Aršavina v 17. min. se vyznamenal! Další skvělý zákrok vytáhl v 70. min., kdy likvidoval trestný kop Fabregase. Výtečným výkonem vychytal ve 172 ligovém zápase na ostrovech stou nulu na scéně Premier League a stejně jako Drogba se zasloužil výrazným způsobem o vítězství Chelsea.

Ancelotti: Ztráta Arsenalu už je moc velká

Chelsea dovedla ve druhé půli hrané za hustého deště utkání k bezpečné výhře, na první místo v tabulce se vrátila, na druhý Manchester United má dál k dobru dva  a na třetí Arsenal už devět bodů. Kanonýrům nepomohl ani Rosický, jenž se na trávníku objevil patnáct minut před koncem, naopak po trestném kopu Drogby mohli inkasovat potřetí, ale míč se zastavil na břevně.

To ovšem nic nezměnilo na tom, že Arsenal po domácí prohře 0:3 s Chelsea znovu prohrál a titul se mu obrovsky vzdálil. "Bude pro něj moc těžké vrátit se do hry o titul, protože jeho bodová ztráta je už moc velká," s úlevou podotkl domácí kouč Carlos Ancelotti.

"Byl to sice důležitý zápas, v němž šlo o moc důležité body, ale i když jsme prohráli, nevzdáváme se. Budeme bojovat dál," reagoval očividně zklamaný kouč Kanonýrů Arsene Wenger.

Anglická fotbalová liga, 25. kolo:
Chelsea - Arsenal 2:0 (8. a 23. Drogba), Birmingham - Wolverhampton 2:1 (80. a 85. Phillips - 42. Doyle).

Reklama

Související témata: